Life
939 prikaza

Kako prepoznati lažnu dizajnersku torbicu

Louis Vuitton torbica
Facebook
Stučnjaci otkrivaju nekoliko načina kako prepoznati autentičnost među lažnjacima

Za tržište luksuznih pošiljki 'RealReal' izuzetno je bitno da mogu prepoznati lažne dizajnerske torbice. Kako bi prepoznali krivotvorine, zaposlili su ekipu stručnjaka za luksuz, kojima rukovodi Graham Wetzbarger, ravnatelj Authenticationa.

U videu možete vidjeti kako Wetzbarger pregledava dvije slične torbe, obje navodno Hermes, te objašnjava što njegova ekipa proučava tijekom procedure potvrđivanja autentičnosti. Za početak navodi da torbice često izgledaju dobro izvana, no da se propusti mogu vidjeti ako bacite pogled na unutrašnjost.

Pod prstima ćete osjećati da torbica kao da je masna, jer se radi od jeftinih materijala. Vidjet ćete i da je oblik probijanja drugačiji, te da su metalni dijelovi i kopče na lažnoj verziji puno slabije kvalitete.

Lažne torbice su često i laganije (još jednom, zbog korištenja jeftnijeg, umjetnog materijala), a na porubljivanju se vidi da nije vrhunski precizno rađeno.

Iako ovo nije vještina koju ćete svakodnevno trebati, može vam pomoći ako se nađete u situaciji kad razmišljate o trošenju malo veće svote na finiju torbu kojom mislite impresionirati društvo oko sebe.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.