Life
21882 prikaza

Kći slavnog glumca regrutira ljude za opasnu sektu

Los Angeles: Tom Cruise s kćeri Isabellom i sinom Connorom
1/7
Press Association/PIXSELL
Crkva je nju i njenog brata okrenula protiv majke i u konačnici bila najzaslužnija što je brak njihovih roditelja završio razvodom

Svoj je privatni život čuvala daleko od očiju javnosti, no sada se kći Toma Cruisea Isabella pojavila u promotivnom videu koji pokazuje koje su dobre strane scijentološkog treninga. Većinom je uživala u privatnosti, no sada je objavila dugačko pismo, svjedočenje i pozvala kolege iz scijentološke službe u Londonu "da svi naprave isto". 

Novinar i 'nadzornik' scijentološke službe Tony Ortega objavio je taj njezin promotivni email na svom blogu The Underground Bunker objašnjavajući kako su ga svijetom raširili članovi londonske podružnice. 

Na kraju tog emaila potiče ih se da kliknu na link koji će ih odvesti do više informacija oko treninga za revizora. 

Njezino svjedočenje sadrži i fotografiju s dugim opisom kako je ona sama postala revizor u scijentološkoj crkvi. Pišući o tom iskustvu Isabella naglašava "kako je to bilo točno to što joj je trebalo, ono što je tražila. Komadić koji je nedostajao i sada joj se čini da sve ima smisla", piše The Daily Beast. 

"Postala sam ta dosadna djevojka u organizaciji koja priča bez prestanka o tome koliko je trening fenomenalan. Sigurna sam da se neki nisu mogli s tim nositi kao što nisam ni ja. No neću prestati jer znam. Svi trebamo napraviti ovo. To je težak posao i potrebno je  uložiti puno truda. To je par pucanja i odlazaka u kupaonicu zbog takvih manjih epizoda, no vrijedi svakog trenutka jer znate da ćete proći kroz to. To je dar samom sebi ali i mnogim drugima. I nije važno ako nećete postati revizor ili se nećete priključiti kolektivu", napisala je.

Scijentološka crkva u Los Angelesu Treniranje fanatizma Life Najopasnija sekta Zapada: Imaju vjerske logore za neposlušne

To stažiranje, kako kaže, učinilo ju je scijentologom, i sada je uvjerena da to sve funkcionira, zaključuje.

Na samom kraju svjedočenja zahvaljuje svom ocu "za sve" kao i osnivaču scijentološke crkve L. Ron Hubbardu (LRH). 

"Trebala mi je cijela obitelj i organizacija da bi došla tu gdje jesam".

"To je trening za revizora, i nju su zapravo promatrali dok je ispitivala nekog drugog. Zato piše o tome kako je bilo teško proći kroz to, jer da je pogriješila, vratili bi ju nazad i morala bi sve ponovno. A to je brutalno. Fizički i psihički i traje satima i satima. Sjećam se da sam razgovarao s jednim čovjekom, koji je mjesecima prolazi kroz taj proces, učeći samo kako koristiti jedan uređaj. Toliko su opsesivni. Kroz tako nešto je prošla, jako zahtjevan proces, no kako kaže promijenio joj je život. No to zapravo mora i reći, želi vas uvjeriti da to vrijedi, jer ipak košta oko 15.000 funti, '' kaže Ortega. 

Tom Cruise | Author: REUTERS REUTERS

Isabella i njezin brat Connor odrasli su u Scijentološkoj crkvi, a njihovoj majci Nicole Kidman crkva se obratila iz straha da će svog tadašnjeg suprug pokrenuti protiv njih. Kako su već ranije pisali, "crkva je upotrijebila niz zastrašujućih tehnika kako bi prisilila Cruisea na razvod od Nicole Kidman. A niz takvih zastrašujućih taktika upotrijebili su i na Kidman kako bi njihovu posvojenu djecu Isabellu i Connora okrenuli protiv majke, i tako Cruiseu omogućili da zadrži skrbništvo.

"Oni su odrasli ljudi i sposobni su samo donositi svoje odluke. Odabrali su scijentologiju, i moj majčinski zadatak je voljeti ih", rekla je prošle godine Nicole Kidman, koja inače rijetko kada komentira svoju djecu i njihovu vjeru.

Da je riječ o odluci "vrijednoj pažnje"i jako "neobičnoj" objašnjava Ortega. 

"Ona i njezin brat jako su bili tihi, a čak je i sam Tom bio jako tih proteklih godina, osim povremenih vijesti o njihovim životima u tabloidima svakih par mjeseci", rekao je. 

On je posebno oduševljen što je vidio ovaj email jer on pokazuje kako je cijela obitelj u crkvi, jer Isabell zahvaljuje i svom ocu ali i teti. 

"Pokušavao sam ljudima reći da cijela obitelj stvarno u to vjeruje, a ovo je dokaz toga", naglašava. 

Los Angeles: Tom Cruise s kćeri Isabellom i sinom Connorom | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
Dodaje kako je ovaj poseban promo materijal vrijedan pažnje i stavlja naglasak na treniranje revizora, koje je bilo malo manje izraženo tijekom proteklih godina. 

"Ovo je privi put da neka javna osoba podržava takve treninge i da se ona koristi kao promotor mi je posebno zanimljivo. Mnogi slavni ne žele da ih crkva koristi na takav način. Ona je donijela svjesnu odluku i pokazala da je ok s tim da ju ovako koriste", objašnjava Ortega.

Nigdje se ne spominje o kojem točno programu ona govori, u kojem je sudjelovala. Pretpostavlja s eda je riječ o Class IV Internship, što znači da može revidirati nekoga.

Tom Cruise i Katie Holmes Opasni kult Life Crkva dogovorila brak Toma Cruisea i Katie Holmes?

"Ne znam je li je ovo najava da će se Isabella priključiti organizaciji i pomagati im. Njezin je slučaj posebno zanimljiv'', kaže Ortega, jer ako je točna pretpostavka da je završila Class IV trening, to bi joj omogućilo da revidira ljude do četvrte razine, no to znači i da je kvalificirana da ispituje nekoga na razini dva. Taj dio posebno je zanimljiv jer se sastoji od Joburga, Johannesburg sigurnosne provjere, zloglasnog ispitivanja", ističe. 

Među pitanjima koje oni postavljaju su i "Jeste li nekoga silovali ili sami bili žrtva silovanja? Jeste li prakticirali seks sa životinjama? Jeste li spavali sa osobom druge rase? Jeste li imali kakve veze sa farmom djece? Jeste li ikada upotrijebili scijentologiju kako bi nekog prisilili na seks?"

"Svaka osoba druge razine ili više prošla je kroz ovakvo ispitivanje, i sve zvijezde prošle su kroz njega. A sada je Isabella Cruise kvalificirana da ga provodi, ispituje ljude", naglašava.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • misidinis 00:43 04.Travanj 2019.

    Srbijanac1- A, da ti odguzaš u svoju otadžbinu, ha? Šta tražiš ovdje, osim što po dobrom starom srbijanskom običaju provociraš i lažeš. Mrš!!