Life Kraljevsko vjenčanje
4732 prikaza

Kraljičin šifrarnik: Čuvajte se kad vrti prsten

Kraljevska obitelj
1/9
DPA/PIXSELL
Što znače pojedine kraljičine geste i kako njima upozorava svoju pratnju da je vrijeme da reagiraju

Torba, prsten ili neki drugi dodatak odjeći, barem kad je u pitanju engleska kraljica, nisu samo ukrasi i modni dodaci, nego igraju i puno važniju ulogu. 

Njima svojoj pratnji daje važne signale i upute da učine ono što ona želi. 

Kraljica Elizabeta II | Author: Lewis Whyld/Press Association/PIXSELL Lewis Whyld/Press Association/PIXSELL

Kraljica Elizabetha II gotovo uvijek nosi torbu s duljim ručkama kako bi ju mogla objesiti uvijek preko lijeve ruke, da joj ne smeta dok se rukuje. Sve do nedavno su bile crne boje, a tek posljednjih nekoliko godina počela je u nekim prilikama nositi torbe u drugim bojama.   

Boja je uvijek usklađena s bojom kutije za naočale, koja je uvijek u njezinoj torbici.

Kraljica voli jednostavne modele i još od 1968. kupuje samo torbice koje samo za nju izrađuje tvrtka Launer, koja od tad reklamira 'kraljevsku kvalitetu' svojih proizvoda. Od tada do danas, kraljici su isporučili 200-tinjak torbica, a cijena im je obično 1600-1700 funti.

Kraljica Elizabeta II i Anne Wintour | Author: Yui Mok/Press Association/PIXSELL Yui Mok/Press Association/PIXSELL

Rekli su nam da joj torbica uvijek sadrži praktične osnove poput mentola, maramica i nalivpera. U torbici uvijek nosi i malu kuku kako bi svoju torbicu mogla objesiti o stol.

No, ako se kraljica zadrži s nekim u razgovoru, treba obratiti pažnju upravo na njezinu torbu. U trenutku kad iz jedne ruke premjesti torbu u drugu, to je znak njezinoj pratnji da se sprema privesti razgovor kraju. 

Elizabeta II | Author: Eamonn McCormack/Press Association/Pixsell Eamonn McCormack/Press Association/Pixsell

Sličan signal torbom šalje i na raznim događanjima. Kad svoju torbicu stavi na stol, daje znak da je preostalo još 15 minuta do njezinog odlaska. 

Kraljica na lijevom prstenjaku nosi i vjenčani prsten, a kad ga počne okretati oko prsta, to je znak da bi htjela da se razgovor ubrza. 

Princ Charles i Elizabeta II | Author: Jonathan Brady/Press Association/PIXSELL Jonathan Brady/Press Association/PIXSELL

Također, tijekom službenih sastanaka u Buckinghamskoj palači, koristi se diskretno zvonce koje daje osoblju znak da otvore vrata i isprate goste. 

No, postoji i jedna interna šala da na nekim fotografijama kraljica Elizabetha II ima 'Miss Piggy Face', a to je upravo ona sama izgovorila još davne 1977. Ona i suprug, pirnc Phillipe, slavili su obljetnicu braka i vozili se u automobilu odmahujući oduševljenoj masi, kad je kraljica svom suprugu rekla:"Daj Phillipe, pogledaj! Opet imam tu Miss Piggy Face". Taj joj je nadimak ostao u najužem obiteljskom krugu, pa su s tim zbijali i šale. 

Kraljica Elizabeta II | Author: Eddie Mulholland/Press Association/PIXSELL Eddie Mulholland/Press Association/PIXSELL

Na fotografijama ostalih članova obitelji vide se također neki unaprijed dogovoreni detalji. Primjerice - kad su zajedno, princ William i Harry uvijek stoje na isti način - William je uvijek na fotografijama na lijevoj, a princ Harry na desnoj strani. 

Princ William i Harry | Author: Toby Melville/REUTERS/PIXSELL Toby Melville/REUTERS/PIXSELL

I William i Kate uvijek su na zajedničkim fotografijama nasmiješeni, a ona ostavlja dojam brižne majke i dobre supruge, te uvijek nekom gestom daje na važnosti svom suprugu. Williamovo se ponašanje može opisati kao vrlo protokolarno i slično onim kraljičinim. Nervozu pokazuje gestama kad podiže hlače u struku. Iako je već godinama u braku s Kate, nikad ne nosi vjenčani prsten, a razlog je da nikad nije volio nikakav nakit, pa čak ni ovaj simbol ljubavi prema Kate. Malo kad ih se vidi zagreljene, a to je njihova zajednička odluka - ne žele raditi od sebe zvijezde sapunice. 

Djeca kraljevske obitelji | Author: Doug Peters/Press Association/PIXSELL Doug Peters/Press Association/PIXSELL

Princ Harry i Megan Markle djeluju puno opuštenije, a Harry na svim fotografijama izgleda kao da je čvrsta podrška svojoj budućoj supruzi, piše mirror.co.uk 

Megan Markle i princ Harry | Author: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL Chris Jackson/Press Association/PIXSELL
Njihov otac, princ Charles često u javnosti drži ruku u džepu hlača, što bi trebalo ostaviti dojam ležernosti. 

Usprkos vojnom osposobljavanju, princ Charlesu nedostaje fizičkog i emocionalnog samopouzdanja. Ruku u džepu često je imao i  njegov djed George VI iako to Charles nije mogao naučiti od njega jer je George umro dok je Charles bio vrlo mlad.

Princ Charles | Author: Phil Noble/Press Association/Pixell Phil Noble/Press Association/Pixell
 Camilla uvijek izgleda prilično nervozno, radi grimase i zna grickati palac. Njezino je ponašanje potpuno suprotno onom princeze Diane. 

Lady Diana je bila najomiljenija članica kraljevske obitelji jer je odustala od svih protokola. Prije svega, nije htjela nositi šešire i rukavice jer je rekla da želi direktni kontakt pri rukovanju. Osim toga, učinila je to zato da bi se mogla igrati s djecom tijekom protokolarnih posjeta školama i vrtićima.

Zato nije nosila ni šešire. Osoba s dvora je jenom rekla:"Kad bi išla u posjed dječjim bolnicama nosila bi veselu odjeću koja bi prenosila toplinu i često neki zanimljivi komad nakita kako bi se djeca, dok ih drži u naručju, mogla s njima igrati."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.