Life
20432 prikaza

"Majka me prodala za seks s 12 godina"

Djevojčica plače
Thinkstock
Procjenjuje se kako je diljem svijeta oko 4,5 milijuna žrtava trgovine seksualnim robljem

Dara Keo i njena majka Rotaba su obje bile u suzama kad je bilo vrijeme za odlazak. Motorizirana je rikša došla po 12-godišnju Keo u njihovu jednosobnu kolibu u kambodžanskom glavnom gradu, Phnom Penhu odvesti je na nepoznatu lokaciju. Keo je plakala jer je bila prestrašena, a Rotana je plakala jer je učinila nešto nezamislivo - prodala je djevičanstvo svoje kćeri bogatom starijem muškarcu. Vozač rikše odveo je Keo u podzemnu medicinsku kliniku gdje joj je liječnik provjerio himen te testirao njenu krv na HIV. Korumpirani doktor u dogovoru je s bandom koja dogovara prodaju djevica.

- Bila sam netaknuta i posve zdrava, što je liječnik potvrdio. Potom su me odveli muškarcu koji me kupio. Morala sam ostati kod njega tjedan dana dok me on silovao više puta, koliko god je želio, bez da je nosio kondom - priča danas 19-godišnja Keo.

Kambodžansko tajno tržište djevicama u stalnom je porastu te daje posve drugačiju sliku od natrpanih neonski osvijetljenih barova gdje strani turisti plaćaju seks po cijeni od 10 do 20 dolara. Klijenti tržišta s djevicama su visokopozicionirani članovi vlade, vojske, policije, kao i brojni članovi azijske elite bogataša. Oni plaćaju od 500 do 1000 dolara za seks s djevicom.

Prostitucija na gradskim ulicama | Author: Joa Souza/Thinkstock Joa Souza/Thinkstock

Procjenjuje se kako je diljem svijeta oko 4,5 milijuna žrtvi seksualnog traffickinga, odnosno prisiljeni su na seks i prostituciju, a 98 posto njih čine žene i djevojčice. U Kambodži, naciji od 15 milijuna ljudi, na tisuće djevojčica svoj "prvi put" imaju s nekim tko je njihovoj siromašnoj obitelji za to, iz njihove perspektive, pravo bogatstvo. Zločin je to što se događa, kaže dr. Chhiv Kek Pung, predsjednik vodeće kambodžanske Udruge za ljudska prava Licadho.

Trgovanje djevičanstvom popularno je ne samo zbog fetiša na djevice, već i kao dio kulturalnog mita. Brojni stariji Azijati vjeruju kako im seks s djevicama daje posebne moći, produljuje život i štiti ih od bolesti. Takvo vjerovanje originalno potječe iz Taoista, a u sjeverno korejskom režimu postoji i elitna trupa djevica u dobi od 14 do 20 godina te su poznate kao "grupe za zadovoljstva" prisiljene pružati seksualne usluge vodećim službenicima partije.

U Kambodžu na seks s djevicom dolaze bogataši iz Kine, Singapura, Vijetnama i brojnih obližnjih zemalja kao i iz same Kambodže. Ovdje dolaze poslovno, a sve im unaprijed srede tzv. brokeri. Ženska čednost zapisana je u religijskom "Ženskom zakonu" i računa se na to da tinejdžerke čuvaju svoj himen, a Keo i Rotana s početka priče otkrile su kako im je prodavanje djevičanstva bio posljednji izlaz zbog njihovih financija, jer bi u suprotnom bile bačene na ulicu zbog neplaćanja najamnine od 10 dolara mjesečno. U zemlji gdje glavnina populacije živi s manje od jednog dolara na dan, izazov da se prihvate veće cifre za prodaju nevinosti siromašnima je ogromno iskušenje.

Htjela sam spasiti svoju majku, rekla je Keo te prepričala što je doživjela.

Odveli su me u hotelsku sobu gdje je sjedio muškarac u tamnom odijelu i sa zlatnim satom. Morala sam mu dati potvrde od liječnika, zapovjedio mi je da se skinem, potom me prikliještio za krevet, otkopčao svoje hlače i obavio to. Bol je bila užasna. Riječ je o kambodžanskom političaru koji je još na funkciji. Zabranio mi je da napuštam sobu i dolazio je nekoliko puta tijekom dana. Par puta me je pitao da li me boli, a kad sam to potvrdila, postao je još grublji. Kad sam ostala sama, upalila bih TV i plakala, nisam smjela zvati kući. Kad je oslobođena, genitalije su joj bile razderane i natečene, a majka ju je poslala lokalnom liječniku koji joj je dao analgetike. Sljedeća dva tjedna je imala velike bolove i probleme s mokrenjem. Ne zamjera majci ništa, jedino se osjeća tužno što su obje došle u takvu situaciju.

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 10:40 07.Veljača 2018.

    kakva je to mater?