Life
198 prikaza

Miss SAD-a je poručnica Vojske SAD-a

Deshauna Barber
Youtube
Na inauguraciji je rekla da je kao zapovjednica svoje postrojbe jako čvrsta

Po prvi put u povijesti jedna je vojnikinja postala miss SAD-a. Deshauna Barber (26) okrunjena je na nacionalnom natjecanju ljepote u Las Vegasu. Po zanimanju je IT analitičarka, a ujedno je i rezervna poručnica Vojske SAD-a.

Na nacionalno natjecanje plasirala se kao Miss Districta Columbia, dakle iz glavnog je grada Washingtona. "Kao zapovjednica moje postrojbe ja sam snažna i angažirana", bila je krajnje neobična izjava jedne misice na inauguraciji.

Osim toga je progovorila i o politici Pentagona da napokon dopusti ženama iste mogućnosti napredovanja u vojsci, što je ranije bilo nemoguće već i time što su postojala ograničenja sudjelovanja vojnikinja u direktnim borbenim misijama.

Na proglašenju Miss SAD-a prošle godine dogodio se skandalozni gaf bez presedana, vjerojatno, diljem svijeta. Spiker je prvo proglasio da je pobjednica Miss Puerto Rico, da bi se potom ispričao i objasnio da je pobjednicom proglasio krivu natjecateljicu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.