Life
490 prikaza

Dramatično upozorenje: Video upute na Youtubeu kako obaviti abortus

Čileanski abortus video
Youtube
Čileanski aktivisti napravili su satirične video upute kako žene mogu same abortirati, no mnogi bi ih mogli shvatiti ozbiljno

U Latinskoj Americi nalazi se pet od sedam zemalja na svijetu u kojima je abortus zabranjen pod bilo kojim okolnostima. Kako bi podržale čileansku predsjednicu Michelle Bachelet u njezinim nastojanjima da dekriminalizira abortus, grupa za seksualna i reproduktivna prava - Miles Chile, snimila je nekoliko satiričkih videa na temu kako 'slučajno' napraviti abortus.

Iako su njihovi savjeti lažni, video snimke djeluju realno i mogle bi biti opasne za očajne žene koje ne vide nikakvu drugu opciju.

Cilj Miles Chilea bio je da pokažu koliko je nesigurno zabraniti pobačaj, ali definitivno se nisu susprezali dok su pisali scenarije. Tako snimke prikazuju žene koje demonstriraju raznolike načine kako izvesti 'slučajni' abortus, a opcije su: pad niz stepenice, pad na trbuh ili izlazak na prometnu cestu.

 

Miles Chile su svojim dramatičnim video uradcima ukazali na postojeći problem. Što dulje bude trajalo dok se ne izmijene ovi strogi zakoni, to će žene biti spremnije poduzimati drastične mjere kako bi napravile pobačaj. A kad se ovakve snimke pojave u Čileu, ljudi obrate pozornost na ono što oni govore. Upravo zato što to čine, postoji strah da bi ih neke žene mogle shvatiti previše doslovno, piše Bustle.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.