Life
42202 prikaza

Naci bordel: Goebbels je tražio samo lezbijke

Nacistički bordel Salon Kitty
Screenshot/Youtube
Bordel je bio idealna lokacija za otkrivanje tajni koje su muškarci šaputali na jastuku

Ubrzo nakon što su preuzeli vlast u Njemačkoj nacisti su preuzeli kontrolu nad svakim aspektom života Nijemaca i svih onih koji su dolazili iz odlazili iz Njemačke. Posebno su kontrolirali poznati bordel Salon Kitty, a nacistička obavještajna služba Sicherheitsdienst (SD) žene koje su u njemu radile koristila je za špijuniranje, prije i tijekom 2. svjetskog rata.

Pomno su pratili aktivnosti ovog sve poznatijeg bordela a kontrolu nad njim preuzeli su nakon izbijanja rata 1939. godine. 

Vlasnica bordela bila je dama Kitty Schmidt, a cilj žena koje su u njemu radile tijekom rata bio je zavesti diplomate i razne službenike i uz pomoć alkohola potaknuti ih da podijele svoje pravo mišljenje o nacistima kako bi oni sami saznali što drugi misle o njihovom režimu, piše The Vintage News.

Među istaknutim gostima bili su i Reinhard Heydrich, Joseph Dietrich, Galeazzo Ciano i Joseph Goebbels. Bordel je radio do 1942. godine kada je u potpunosti uništen u bombardiranju.

Nakon što su nacisti preuzeli vlast 1933. godine vlasnica bordela u tajnosti je uz pomoć izbjeglica koji su napuštali zemlju svoj novac skrivala u britanskim bankama, jer ni sama nije znala kakva će ju sudbina snaći nakon. Kada je i sama pokušala napustiti zemlju, 28. lipnja 1939. godine, Kitty su na nizozemskoj granici uhitili agenti Sicherheitsdiensta i vratili nazad u Berlin.

Dali su joj dvije mogućnosti, da radi za njih, ili će ju poslati u koncentracioni logor. Kako bi sačuvala svoj život pristala je na njihov prijedlog i tako je njezin bordel postao mjesto za špijunažu. Bila je to ideja Reinharda Heydricha istaknutog SS generala i policijskog šefa unutar nacističke Njemačke. Ostali su savjetovali i predlagali da se njihovi agenti infiltriraju u bordel, no on je htio da ga u potpunosti preuzmu kako bi imali punu kontrolu nad svime što se događa i govori u svim sobama.

Hitler, Hermann Goering, Joseph Goebbels i Rudolf Hess | Author: U.S. National Archives and Records Administration U.S. National Archives and Records Administration
U podrumu bordela pet je agenata slušalo sve što se događa u sobama iznad. Pripremali su transkripte razgovora koji su se odvijali u luksuzno uređenim sobama, sa najboljim pokućstvom. Žene su bile obučene da zavedu muškarce toliko da izgube glavu, i kažu sve što im je bilo na pameti.

Posebna jedinica tražila je inteligentne žene sa znanjem svjetskih jezika koje bi se priključile bordelu, a preferirale su se nacionalistice koje su bile lude za muškarcima. U jednom od pokušaja regrutiranja uhitili su niz lokalnih prostitutki, od kojih su izabrali nekoliko lijepih žena koje su postale nove djelatnice u bordelu.

Detaljno su obučene za potrebe operacije zavođenje i izvlačenja svih informacija, a iako im nisu rekli za mikrofone koje su ugradili u sobe, tražili su da im nakon svakog susreta podnesu izvještaj sa bilo kakvim informacijama koje su dobile od diplomata i dužnosnika.

Privatni album Eve Braun Nurnberg Life Nacistički tulum: 900 djevojaka ostalo trudno nakon sleta

Među posjetiteljima bordela bio je i sin talijanskog diktatora Benita Mussolinija, Galeazzo Ciano, tadašnji ministar vanjskih poslova fašističke Italije, koji nije baš imao pozitivno mišljenje o nacističkom režimu. I njemačka elita često je posjećivala bordel, no tijekom njihovih posjeta mikrofoni su se isključivali i oni su mogli raditi što su htjeli. 

Heydrich je bordel često posjećivao uz SS generala Seppa Dietricha koji je naredio da svih 20 djevojaka iz bordela sudjeluju u cjelonoćnim orgijama. Joseph Goebbels je također bio čest gost i navodno uživao u lezbijskim aktivnostima, koje su se u to vrijeme u njemačkom društvu smatrale antisocijalnim.

Kako je rat napredovao tako se njihova klijentela smanjivala, a nakon što je u bombardiranju 1942. godine uništen, preseljen je na drugu lokaciju. Nakon bombardiranja vlasnici je naređeno da nastavi sa svojim radom i da šuti o nacističkoj upletenosti u operacije, ili će ju snaći strašne posljedice.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sakramenski 11:18 02.Siječanj 2019.

    Galeazzo Ciano nije bio Mussolinijev sin, nego zet!

  • BESTpartizan 21:17 01.Siječanj 2019.

    naci luđak