Life
2809 prikaza

Najluđi zatvor na svijetu: Silovatelje ubijaju strujom u bazenu, proizvode drogu...

Zatvorenik
Thinkstock
Zatvor u kojem zatvorenici vode svoj 'show', jedan je od najopasnijih i bizarnijih na svijetu

Jedan od najčudnijih zatvora na svijetu nalazi se u planinama zapadne Bolivije. U San Pedro zatvoru, masovno se proizvodi droga, djeca slobodno trčaraju okolo, a zatvorenici se vode samoprozvanom pravdom, koja nije nimalo miroljubiva.

San Pedro nastanjuje 3000 muških zatvorenika koji 'vode igru' unutra, dok čuvari trebaju tek paziti da netko ne pobjegne.

San Pedro zatvor | Author: Youtube Youtube

San Pedro je postao popularan zahvaljujući knjizi 'Marching Powder', koju je 2003. godine objavio Australac Rusty Young, koji se nedavno prvi put vratio među zidine ove zlogasnog mjesta.

Knjiga koja je do danas ostala bestseler, ukazala je na trgovinu drogom koja se odvija u zatvorima, a čini se da se malo toga promijenilo u posljednjih 12 godina, otkad je prvotno objavljena.

Zatvorenici moraju sami plaćati smještaj i hranu, a bave se kuhinjskim poslovima, čišćenjem i održavanjem trgovina. Ali pravi novac krije se među narkoticima.

Budući da nema zatvorskih čuvara koji bi patrolirali unutra, a oni koji čuvaju građevinu rado primaju mito kako bi im nabavljali potrepštine, droga se proizvodi punom parom, te je kokain koji se ovdje radi i prodaje, jedan od najčišćih u zemlji.

Još jedan bizarni detalj, uz otvorenu proizvodnju droge unutra, su djeca. Naime oni unutra trčkaraju kao da su u vrtiću ili na školskom igralištu. S njima su i majke, jer se često smatra da su obitelji zatvorenika sigurnije unutra s 'glavama obitelji' nego sami na ulici.

No djeca unutra često budu žrtve lukavih predatora, pa je recimo jedna 12-godišnjakinja ostala trudna nakon što ju je 2013. godina silovala skupina muškaraca.

San Pedro zatvor | Author: Youtube Youtube

Doduše, ovakvi prijestupi nikad ne ostaju nekažnjeni, te se silovatelje i pedofile nagore kažnjava, i na njih 'zatvoreničko vijeće' ima nultu stopu tolerancije, piše Daily Mail.

Masa takve optuženike linčuje, i dovodi u plitki bazen u kojem ih tuku, ranjavaju i na kraju i smaknu strujom pred očima krovožedne rulje.

Iako ovaj zatvor može djelovati necivilizirano autsajderima, činjenica da ga financiraju zatvorenici čini ga jeftino održivim modelom za vladu jedne od najsiromašnijih država u Južnoj Americi.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar una1
    una1 12:33 26.Listopad 2015.

    Čim sam vidjela da piše Bolivija,nisam ostala iznenađena.To nije zatvor,to je nešto za koje nemam riječi.Ali,Bolivija je u pitanju!!