Life
473 prikaza

NASA traži astronaute, a uvjeti uopće nisu tako strogi

Astronaut
Thinkstock
NASA zapošljava, a uvjeti čak i nisu tako strašni kao što bi mislili

Mnogi su kao djeca sanjali da će kad odrastu biti astronauti. Iako se većini, što su stariji, ta ideja čini sve neizglednijom, ona nije nemoguća.

NASA je objavila da traži astronaute, pri čemu je otkriveno da mnogo od onoga u što su ljudi vjerovali da su uvjeti uopće nije istina. 

Business Insider je tako odlučio razotkriti najveće mitove o astronautskom poslu, pa možda otkrijete da ipak ima nade da ostvarite svoj san iz djetinjstva:

Mit: Trebate imati pilotskog iskustva kako bi bili astronaut.

Istina: Iskustvo je poželjno ali nije nužno. S druge strane, treba vam diploma nekog prirodoslovnog ili tehnološkog fakulteta.

 

Mit: Trebate imati savršen vid.

Istina: Od 2007. godine, prihvaćaju se i osobe koje su se podvrgle laserskom smanjivanju dioptrije, sve dok je prošla najmanje godinu dana od operacije.

 

Mit: Trebate biti određene dobi.

Istina: Nije postavljena dobna granica, te su odabrani kandidati stari između 26 i 46 godina. Doduše, treba vam najmanje tri godine iskustva u nekom vezanom poslu.

 

Mit: Treba vam vojno iskustvo.

Istina: Vojno iskustvo je učestalo među astronautima, ali nije uvjet. No trebate proći astronautski test izdržljivosti.

Ako imate sve što traže, te planirate put u SAD, znajte da će NASA početi primati prijave 14. prosinca. Dakle, još stignete razmisliti i odlučiti.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.