Life
64426 prikaza

Nestao u oluji - godinama kasnije pojavio se na TV-u

Brod u oluji
Themoviedb.org
Ovaj slučaj misterioznog nestanka i pronalaska do danas nije posve razjašnjen

U doba moderne tehnologije nestanci se brzo primjećuju, dojavljuju i prijavljuju, ali se jednako tako i lakše nalaze ljudi. No, to nije uvijek bilo tako, a ovaj slučaj iz  doista je pravi primjer bizarnog nestanka.

Prodavač posuđa i amaterski strijelac Lawrence Bader ignorirao je 1957. godine nekoliko meteoroloških upozorenja o oluji i isplovio brodom na jezero Erie. 

Njegov brod je idući dan pronađen kobno oštećen i bez vesla. Svi su zaključili da je Lawrence poginuo u oluji. Pretraživali su jezero, no tijelo nisu našli.  

Misteriozni slučaj nestanka | Author: Wikipedia Wikipedia
Otkriven dvojnik

Lawrence je u trenutku nestanka imao troje djece i trudnu ženu, koja je primila 40 tisuća dolara životnog osiguranja.

Osam godina kasnije, obiteljski prijatelj je u posjetu Chicagu susreo čovjeka koji je izgledao poput Lawrencea. 'Dvojnik' se zvao John Fritz Johnson, poznati televizijski i radijski voditelj iz Omahe. 

Bio je česti komentator hrvanja i osvajač brojnih natjecanja u streljaštvu. Rekao je da ne zna tko je Bader i da je on John koji je odrastao u sirotištu pa proveo 14 godina u vojsci prije nego se preselio u Omahu. 

Prevara ili?

Pristao je na test otisaka prstiju, koji je pokazao da je to Lawrence. Rekao je da se ne sjeća ničega i da ima amneziju od nesreće. Osiguranje je tražilo svoj novac nazad, žena ga je ostavila, izgubio je televizijski posao, a nedugo nakon otkrivanja umro je raka jetre.

Do danas nije jasno što se točno dogodilo i je li Lawrence doista izgubio pamćenje.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.