Life
12383 prikaza

Zavjera: Kennedyjevi su zbog skandala tajili jednu kćer

Kathleen 'Kick' Kennedy
John F. Kennedy Presidential Library and Museum
Obitelj Kennedy šutjela je o buntovnoj, promiskuitetnoj Kathleen dok je bila živa, ali i kad je umrla

Životna priča slobodoumne sestre Johna F. Kennedyja  - Kathleen, poznatije kao Kick, puna je pobuna, ljubavnih priča koje su prelazile kontinente, te je na kraju okončana tragičnom smrću.

Neobjavljena priča o Kick je toliko nevjerojatna da nikog ne bi trebalo šokirati što završava s njezinim sprovodom na koji, od Kennedyjevih, dolazi jedino njezin otac. 

Sestra od JFK-a je bila šarmantna buntovnica koja se zbog ljubavi suprotstavila obitelji, a u ratu je izgubila brata i supruga. S 28 godina, poginula je u tragičnoj zrakoplovnoj nesreći uz oženjenog ljubavnika.

"Ona je bila jedina buntovnica u obitelji", izjavila je Lynne McTaggart, autorica knjige objavljene 1983. godine: 'Kathleen Kennedy: Her Life and Times', koja je dodala: "Ako pogledate svih devetero Kennendyjeve djece, ona je bila jedina koja nije koračala propisanim putem". 

Priča o Kick bit će uskoro prikazana na televiziji, a prepričat će je djelomično i njezina imenjakinja, 27-godišnja unuka Roberta F. Kennedyja

"Kad sam bila mala, pitala sam se zašto imam smiješno ime. Dobila sam ime po svojoj prateti, koja je bila jako zabavna."

Starija Kick, kao i njezin brat - budući predsjednik, rođena je u Brooklineu u Massachusettsu i bila je četvrto dijete Rose i Josepha, budućeg ambasadora SAD-u u Velikoj Britaniji.

Kratko vrijeme je išla u miješanu školu, no njezina majka je brzo odlučila da bi trebala pohađati školu bez dječaka. Svejedno, ona je uvijek uspijevala privući pozornost dječaka, gdje god se nalazila. 

Izlazila je s prijateljima svoje braće, a kad je kao 18-godišnjakinja stigla u London, automatski su je svi zavoljeli. Davala je nadimke vojvodama, žvakala bi žvakaće gume dok je šetala ulicama Londona i izula bi se kad bi sjedila na podu u kućama svojih bogatih prijatelja, kod kojih je često pozivana.

Na jednoj zabavi je tako upoznala Williama Cavendisha, markiza Hartingtona, koji je trebao postati budući vojvoda Devonshirea. Kick ga je zvala Billy.

Bill je bio sjajna prilika i dragi mladić, koji je svojom sramežljivosti jako odudarao od Kick. Uz to, on je bio protestant, no unatoč tome se rasplamsala ljubav između njega i mlade katolkinje Kick.

Kad je Joe Kennedy odlučio da je sigurnije da pošalje obitelj u SAD 1939. godine, Kick ga je svim silama pokušavala navesti da joj dopusti da ostane u Londonu, no u tome nije uspjela.

Četiri godine poslije, pridruživši se Crvenom križu, kao volonterka je otišla u Englesku, te je ondje nastavila vezu s Billom kao da su se rastali dan ranije. Iako njezini roditelji, a pogotovo majka, nisu bili nimalo sretni s odabirom protestanta.

"Vjenčanje izvan crkve je vjerojatno bio jedan od najgorih grijeha kojeg ste mogli počiniti", objašnjava danas mlada Kick i dodaje: "To je značilo da ćete živjeti u vječnom grijehu i završiti u paklu".

Mladi par se vjenčao kod matičara u svibnju 1944. godine, a Joe Jr. je bio jedini član njezine obitelji koji je prisustvovao ceremoniji.

Četiri tjedna nakon toga, Billy je poslan na belgijsko ratište.

Joe Jr. je poginuo u kolovozu te godine, kad je njegov zrakoplov eksplodirao iznad Francuske, dok je išao u tajnu bombašku misiju. A svega mjesec dana poslije, samo četiri mjeseca nakon vjenčanja, i Billyja je ustrijelio njemački snajperist ravno u srce. I tako je Kick postala udovica.

Ubrzo nakon toga, doduše, pronašla je novu ljubav - bogatog protestanta Petera Fitzwilliam, koji je uz to bio oženjeni kockar.

On je započeo s procesom rastave kad je prohodao s Kick, no njezini su roditelji bili toliko šokirani da su prijetili da će je se odreći.

Iako mnogi sumnjaju da bi Peter bio vjeran Kick, i njihova je veza rano okončana nakon što su oboje poginuli u zrakoplovnoj nesreći na putu u Francusku, gdje su se trebali naći sa starim Kennedyjem. 

Kickin otac - Joseph, koji je bio u Europi u tom trenutku, bio je jedini Kennedy koji je pohodio njezin sprovod, piše Daily Mail.

S obzirom da je taman u to vrijeme bujala politička karijera JFK-a, obitelj je zataškala skandaloznu pozadinu koja je pratila smrtni slučaj njegove mlađe sestre, kao i njezinu smrt.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.