Life
1182 prikaza

Obratite pažnju: Ovo je znak da imate posla s ‘fejkerima’

Kako prepoznati govori li vaš sugovornik istinu
Thinkstock
Tužiteljica i višegodišnja voditeljica timova koji se bave seksualnim zločinama u svojoj knjizi opisuje kako ćete prepoznati muljatore

Ponekad nam je teško prepoznati “fejkere” i najčešće to uviđamo vrlo kasno, kad je šteta već napravljena.

Wendy Patrick, javna tužiteljica u San Diegu, višegodišnja voditeljica timova koji se bave seksualnim zločinama, te česta gošća CNN-a u svojoj knjizi “Red Flags” opisala je kako prepoznati muljatore.

“Ja živim od toga da prepoznajem znakove da vas netko mulja i laže”, kaže Wendy Patrick.

Time se bavi 20 godina, a za Business Insider je otkrila koji je to jedan znak koji nam govori da ne vjerujemo osobi s kojom razgovaramo. Riječ je o “kontraintuiciji”, odnosno kad primijetite da se ono što vidite ne slaže s onim što čujete.

Naime, kada vam netko nešto govori, ali se ponaša suprotno od značenja onoga što govori, to je prvi znak da je osoba ‘fejker’.

Kao jedan od očitih primjera kojim je opisala takvu situaciju su voditelji vijesti, kojima se zna dogoditi da o nekoj tragediji čitaju s osmjehom na licu ili veselo izvještavaju o ružnim vremenskim neprilikama.

Patrick upozorava da među ‘fejkerima’ ima dosta sociopata, koji su savršeni manipulatori koji neće baš tako jasno pokazati da lažu. No, kada isključite takve manipulatore, tvrdi Wendy Patrick, obratite pažnju na ono što osoba govori i kako se ponaša - to će vam otkriti kakva je osoba s kojom razgovarate.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.