Life
16140 prikaza

Krvavi pohod luđaka: Stopericama odsjecao glave

Grad u kasnim noćnim satima
Thinkstock
Šokantna ubojstva događala su se na autocesti, gdje bi skupljao autostoperice, a potom bi odvezao u zabačena područja i tamo ubio

Sa samo 15 godina Edmund Kemper ubio je baku i djeda samo zato da osjeti kako je to biti ubojica. Smjestili su ga u mentalnu ustanovu s visokim mjerama sigurnosti, ali  nije se uspio izliječiti. Nakon što je u njoj proveo deset godina pustili su ga kući, ali njegova nekontrolirana želja za ubijanjem dovela je do novih žrtava – ovaj put su to bile mlade studentice. 

Kemper, koji je postao poznat kao The Co-ed Killer, bio je jedan od najkrvožednijih serijskih ubojica na američkoj Zapadnoj obali. Bio je visok preko dva metra i izuzetno inteligentan. I - nije mogao prestati ubijati.

Od svibnja 1972. do veljače 1973. Kemper je počinio šest šokantnih ubojstava tako što bi na autocesti pokupio autostoperice, potom bi ih odvezao u zabačena područja, gdje bi ih ubijao i odsjecao im glave, da bi se zatim iživljavao nad njihovim mrtvim tijelima. Odsječene glave je skupljao u svom stanu i kasnije ih koristio kako bi se seksualno zadovoljavao.

Studentice, koje nisu imale sreće i stopirale su u okrugu Santa Cruz u Kaliforniji, nisu bile njegove jedine žrtve.

Stalno je razmišljao o konačnom obračunu s majkom, alkoholičarkom, koja je problematičnog sina (sa zadovoljstvom je mučio mačke i maltretirao sestre) kažnjavala tako što ga je zaključavala u podrum. Zbog nje je živio s bakom i djedom, roditeljima njegovog oca, koji je napustio obitelj.

Kako se navodi u tesktu objavljenom u "Psychology Today", Kemper je na kraju ostvario svoju glavnu fantaziju: na Veliki petak, 1973. godine, ubio je majku čekićem i zadavio njezinu najbolju prijateljicu.

Nakon seksualnog zadovoljavanja s majčinom odsječenom glavom, Edmund Kemper je opušteno telefonirao policiji i priznao što je učinio.

Uhićen je u Coloradu, gdje je pobjegao prije nego je zvao policiju i priznao svoje zločine. Imao je samo 24 godine. Osuđen je po osam točaka optužnice za ubojstvo prvog stupnja.

"Psychology Today" navodi da je dugo imao bizarne maštarije – maštao je da je mučen i da umire u plinskoj komori ili na električnoj stolici. U to vrijeme, međutim, u Kaliforniji nije bilo smrtne kazne, pa nije mogao dobiti ono što je želio.

Novinar časopisa "Front Page Detective", koji je posjetio Kempera u Zatvoru Okruga Santa Cruz dok je čekao izricanje presude, kaže da je Kemper imao sklonost bez upozorenja skrenuti u neku od svojih zastrašujućih fantazija.

"Niste mi postavili pitanje koje bih očekivao da će mi novinar postaviti", rekao mu je Kemper.

"Na što misliš?", odgovorio je novinar. "Navedi mi nekoliko primjera."

"Primjerice, kako je to imati seks s mrtvim tijelom? Kakav je osjećaj kada sjediš na kauču u dnevnoj sobi i ugledaš odsječene glave dviju djevojaka na naslonu za ruke?", rekao je Kemper i odgovorio: "Prvi put ti  bude muka."

"Ili, što misliš kad vidiš zgodnu djevojku na ulici?", nastavio je Kemper, a zatim sam odgovorio:

"Jedan dio mene kaže: ‘Kakav zgodan komad. Volio bih razgovarati s njom, volio bih da mi je djevojka'. Drugi dio moje ličnosti kaže: "Pitam se kako bi joj glava izgledala nabodena na štap?"

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.