Life
3799 prikaza

Oliver kao tinejdžer: I tada je rušio rekorde

Oliver i Vesna Dragojević
obiteljski album
Oliver Dragojević sredinom šezdesetih u glavnom gradu je proglašen "najboljim mladim početnikom u pjevanju"

Godine 1966. Oliver Dragojević, tada 19-godišnjak proglašen je "najboljim mladim početnikom u pjevanju". Isječke iz novina koje govore o tom događaju donosi Facebook grupa "Osamdesete u Splitu".

Članak iz novine Studio natjecanje je opisao na sljedeći način:

Ožujak 1966: Pod pokroviteljstvom "Studija" u nedjelju ujutro su u zagrebačkom Studentskom centru počele priredbe pod nazivom "MM", što će reći "Mi mladi". To je prilika za još neafirmirane pjevače, pisce, recitatore, humoriste i druge da pred publikom pokažu što znaju.

Najveći interes vlada među početnicima u pjevanju zabavnih melodija jer petero najbolje plasiranih sa svake priredbe ulazi u finale, a pobjednicima toga finalnog natječaja zagrebačka TV obećava jednu posebnu emisiju tijekom svibnja.

"Studio" (1966.) | Author: Studio/Facebook Studio/Facebook

Na nedjeljnoj matineji su pored Zagrepčana gostovali i interpretatori iz Splita koji su se istakli na tamošnjoj "Tribini mladih". Bilo ih je petero: Oliver Dragojević, Đurđica Kulčević, Vlasta Kocijančić, Nenad Strigo i Željko Šoletić.

Oni su u konkurenciji s još dvanaestoro domaćih kandidata osvojili najviše bodova. Tako su svih pet finalnih mjesta popunili splitski gosti, što je zaista kuriozitet.

Dva žirija (stručni i onaj izabran od gledatelja) dao je maksimalan broj bodova - ukupno trideset - izvanrednom Oliveru Dragojeviću koji je pjevao melodiju "Jučer".

Dragojević je inače član sastava "Batali", koji postiže lijepe uspjehe u svom gradu. Ostalih četvero izvođača zaradilo je po 28 bodova, a i to je bilo dovoljno da premoćno ostave sve ostale za sobom.

"Studio" (1966.) | Author: Studio/Facebook Studio/Facebook

Gledatelji su dugim pljeskom pozdravili sve sudionike, a osobito mlade recitatore. U nedjelju se serija priredaba nastavlja. Kako smo obaviješteni, pored Zagrepčana sudjelovat će još i Osječani, a jedan od pokrovitelja bit će i zagrebačka tvornica ženske modne konfekcije "Vesna".

Posebni je gost, vidljivo je, bio Arsen Dedić koji je prvo otpjevao nekoliko kompozicija, a onda dijelio autograme.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.