Life
481 prikaza

Organizira se aukcija za luksuzne predmete para Ceausescu

Nicolae Ceausescu
Flickr
Ceausescu je Rumunjskom vladao željeznom rukom od 1965. do 1989. Zajedno sa suprugom pogubljen je 25. prosinca 1989.

Petu godinu zaredom rumunjska aukcijska kuća Artmark organizira dražbovnu prodaju diplomatskih poklona i ostalih luksuznih predmeta koji su nekoć bili u vlasništvu bivšega komunističkog diktatora Nicolaea Ceausescua i njegove supruge Elene. 

Ceausescu je Rumunjskom vladao željeznom rukom od 1965. do 1989.  Zajedno sa suprugom pogubljen je 25. prosinca 1989., samo tri dana nakon što ga je vojska uhitila i po ubrzanom postupku osudila na smrt po raznim optužbama - od nelegalnog bogaćenja do genocida.

Među predmetima koji će se ove godine ponuditi na dražbi su držač olovaka izrađen od jelenjih rogova i maketa diktatorove rodne kuće, piše BBC.

Zainteresirani će se moći natjecati za kupnju para kožnatih dizajnerskih cipela izrađenih po narudžbi i pripadajuće torbe te remena koje je nosila Elena Ceausescu. Početna cijena seta je 500 eura, a drugi sličan ponudit će se kupcima za 400 eura. 

Među ponuđenim predmetima je i kožnati kovčeg Nicolaea Ceausescua u kojemu je, kada je odlazio u lov, nosio dvocijevnu sačmaricu te brojne medalje, posteri i drugi predmeti. 

Aukcija će se održati 19. travnja pod nazivom "Zlatno doba" u glavnome rumunjskom gradu. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.