Life
953 prikaza

Sedam stvari za koje niste čuli ako ste rođeni 1990-ih

Stari auto
Thinkstock
Ako se sjećate prvih "ciglastih" bežičnih telefona ili malih kazeta za telefonske sekretarice, sigurno ste spremni za još jedan kratki put u prošlost

Brz tehnološki napredak, bezbroj informacija i velik broj medijskih sadržaja na raspolaganju, učinili su da stvari (a i ljudi) sve brže postaju "jučerašnje vijesti" i gube značaj za nove generacije. Jučerašnji proizvodi ili idoli su potpuna nepoznanica većini mladih ljudi.

Generaciji rođenoj 1990-ih i kasnije stvari i imena s ove liste sigurno ne znače puno, ali će one starije itekako razveseliti...

1. Marky Mark

Iako je Mark Wahlberg danas poznato ime u svijetu filma, većina mladih ne zna da je riječ o istom čovjeku koji je kao dio grupe Marky Mark and the Funky Bunch 1992. imao veliki glazbeni hit - Good Vibrations. I da, kad se pojavio, bio je poznatiji tek kao brat Donnija iz grupe New Kids on the Block.

2. Telefonske sekretarice

Koncept ostavljanja poruka na telefonskoj sekretarici ljudima koje tražite, a trenutno nisu dostupni, izgubio je svaki smisao u eri kompjutera i mobilnih telefona, kad prijateljima uvijek možete poslati SMS, mail ili poruku na omiljenoj društvenoj mreži.

3. Razvijanje filmova

Za razliku od suvremenih digitalaca, na starim fotoaparatima niste mogli vidjeti fotografiju nakon slikanja, nego biste proveli godišnji odmor fotkajući i nadajući se da će bar pola fotografija ispasti kako treba. Tek nakon odlaska u foto studio i razvijanja filma (što je zahtijevalo određeno vrijeme) konačno ste mogli vidjeti što ste uslikali.

4. Hobie Buchannon iz serije Baywatch

Je li ikad postojao besmisleniji televizijski lik od Hobieja Buchannona? Imamo dojam da je sin dlakavog čuvara plaže Mitcha Buchannona (Davida Hasselhoffa) služio samo tome da bi se u seriju ubacilo malo obiteljskih vrijednosti (posebno u obliku razgovora oca i sina i obaveznih lekcija na kraju epizode). No svi znamo da je "Baywatch" prije svega gledan zbog seksi ljepotica koje su trčale plažom u usporenim snimkama.

5. Diskete

Stara izreka kaže da tko nije radio s disketama, taj ne zna što je pakao. Generacije su izgubile živce uzaludno pokušavajući snimiti video igre ili programe na njih. Uobičajen problem bi bio da tijekom snimanja - pri čemu bi vam trebalo bar šest disketa - baš ta posljednja ne bi radila, što je čitav prethodni (ne tako kratki) proces činilo potpunim gubitkom vremena.

6. Dial-Up modem

Sjetite se samo zvuka spajanja. Da ne pričamo o tome koliko bismo ostarili kad bi pukla veza (što se redovito događalo), pa bismo morali ponovno početi skidati istu pjesmu sljedećih sat vremena.

7. Man At Work

Charlie Sheen je zbog uloge u hit seriji "Dva i pol muškarca" uveliko poznat mlađoj populaciji. Njegov brat Emilio Estevez, s druge strane, baš i nije. Starije generacije se sjećaju vremena kad su ova dvojica sinova legendarnog glumca Martina Sheena bila jednako popularna. 1990. su čak snimili i zajednički film, nepravedno zaboravljenu komediju "Man At Work".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.