Life
1006 prikaza

Oteo, silovao i ubio dvije djevojčice, a policija ga nije ni privela

Lyon sestre
Youtube
1975. godine sestre su nestale su iz trgovačkog centra, a tek prošlog mjeseca jedan muškarac je optužen za njihovo ubojstvo

25. ožujka 1975. godine 12-godišnja Sheila i 10-godišnja Katherine Lyon nestale su nakon što su provele poslijepodne u trgovačkom centru u predgrađu Washingtona.

Prošlog mjeseca, vlasti su napokon optužile muškarca za njihovo ubojstvo, te se vjeruje da ih je on seksualno zlostavljao prije toga.

Lloyd Welch, osuđivani seksualni prijestupnik, povezan je s lokacijom zahvaljući crtežu koji je izrađen nakon što su neposredno nakon otmice policajci dobili informacije vezane uz sam slučaj. Naime, tada 13-godišnja lokalna djevojčica Darlene (to joj nije pravo ime), prijateljica Lyon sestara, vidjela ih je na dan nestanka u trgovačkom centru i policiji je odala informacije o muškarcu koji ih je pratio i koji je zlokobno gledao u sestre.

Lloyd Welch | Author: Youtube Youtube

Policija je dva dana nakon nestanka napravila skicu muškarca na osnovu Darleneinog opisa, a riječ je o gotovo fotografskom prikazu Lloyda Welcha kad je imao 18 godina. Čak je i više nego vidljiva sličnost s njegovom fotografijom iz 1977. godine kad je fotografiran prilikom uhićenja zbog drugog zločina.

No skica koja je nastala 1975. godine uopće nije proširena posvuda u javnosti. Navodno nije čak proslijeđena ni svima zaposlenima u policiji nakon što su djevojčice nestale.

Umjesto toga, skica koju su napravili na osnovi drugog prijatelja djevojčica, 13-godišnjeg dječaka, proslijeđena je svima i policija je nastavila traganje za tom osobom, tzv. muškarcem s kasetofonom, koji nikad nije pronađen.

Welch je u međuvremenu osuđen za seksualno zlostavljanje dviju desetogodišnjakinja, u dvije različite prigode, te se nalazi u zatvoru u Delawareu.

Tu su ga detektivi ulovili kad je 2013. jedan novi istražitelj, detektiv Dave Davis, odlučio ponovno otvoriti slučaj sestara Lyon. Naime, on je otkrio Welcha pomoću intervjua kojeg je policija obavila s njim 1. travnja 1975. godine, nakon što je Welch sam došao na policiju i ponudio lažne informacije o slučaju.

Ubojica došao u policijsku postaju u kojoj ga nitko nije prepoznao

Davis je odmah shvatio da je potrebno daljnje istraživanje Welcha. Detektivi su ga krenuli proučavati, našli njegovu fotografiju iz 1977. godine, kao i zaboravljenu skicu iz 1975., te su spojili dokaze. Welch je ubrzo priznao da je on muškarac sa skice, iako prije toga nikad nije bio optužen za išta.

Thomas Welch, rođak Llyoyda Welcha, nedavno je priznao policiji da je vidio dvije djevojčice, za koje vjeruje da su bile Lyon sestre, žive u kući Richarda Welcha, Lloydovog strica, 30. ožujka, pet dana nakon što su otete.

Policija zato trenutno istražuje i Richarda, pogotovo nakon što je još jedan član obitelji izjavio da je Richard rekao kako su oni i drugi članovi obitelji seksualno zlostavljali djevojčice na stolovima za biljar u njegovom domu.

Lloyd Welch | Author: Youtube Youtube

Policija danas vjeruje da su Sheila i Kate možda bile žive i do tri tjedna prije nego su konačno odvedene u Virginiju i ubijene.

Da se skica koju je osigurala Darlene podijelila svima i objavila u javnosti, policija bi morala uočiti koliko je nalik Welchu kad je on tjedan dana kasnije stupio samovoljno u policijsku postaju. No policajci koji su s njim pričali taj dan, nikad nisu vidjeli skicu i poslali su ga doma.

Policija vjeruje da su do 15. travnja djevojčice ubijene, te da su njihova tijela, u platnenim vrećama, zapaljenja, a čak postoje i svedoci koji su navodno sjećaju da se danima osjećao smrad spaljenog ljudskog mesa.

Do danas nije poznato zašto su policajci samovoljno odlučili vjerovati dječaku koju im je pristupio i u potpunosti odbaciti informacije koje im je ponudila Darlene. A samo da su joj povjerovali, možda su ih mogli spasiti, ili bar ranije pružiti mir njihovim roditeljima i spasiti sljedeće Welchove žrtve, piše Salon.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.