Life
229 prikaza

Otkrivamo kako su američki vojnici donijeli jazz u Split

Split
Ivo Cagalj (PIXSELL)
U novom broju tjednika Express pročitajte kako su se američki vojnici ludo zabavljali u Splitu, što im je Miljenko Smoje nudio za kutiju cigareta, kako su u Split uveli bejzbol, te kako su se pripadnici njihovih mirovnih misija ženili za lokalne djevojke

Profesor povijesti Vjekoslav Perica u svojoj knjizi "Pax Americana" sabrao je detalje iz života Splita nakon Prvog svjetskog rata i otkrio što su Amerikanci radili na Jadranu i u balkanskim zemljama u zadnjih sto godina.

Što su Amerikanci radili na Jadarnu? Došli su spriječiti širenje komunističke revolucije iz Mađarske, ali na kraju se Split uz njih dobro zabavljao. Amerikanci su u grad donijeli popularnu glazbu i moderne plesove, poput jazza, charlestona...

U novom broju tjednika Express pročitajte kako su se američki vojnici ludo zabavljali u Splitu, što im je Miljenko Smoje nudio za kutiju cigareta, kako su u Split uveli bejzbol, te kako su se pripadnici njihovih mirovnih misija ženili za lokalne djevojke.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.