Life
2444 prikaza

Tajni FBI-evi dokumenti: Imaju dokaz za najveću teoriju zavjere o Hitleru

Dokument FBI-ja o Hitlerovom navodnom bijegu u Argentinu
1/2
screenshot/youtube
Dokumenti, koji su prilično cenzurirani, opisuju navodni Hitlerov bijeg u Argentinu

Dokumenti FBI-ja s kojih su nedavno skinute oznake tajnosti sadrže informacije o navodnom bijegu nacističkog vođe Adolfa Hitlera u Argentinu, čime su se opet 'aktivirale' teorije zavjera da je Hitler lažirao samoubojstvo u Berlinu. Iako su dokumenti objavljeni za javnost, jako puno djelova dokumenta su cenzurirani, pa je nemoguće točno utvrditi što zaista unutra piše, a cijeli dokument možete pročitati na kraju teksta.

U djelovima koji nisu cenzurirani stoji kako je šest visoko rangiranih argentinskih dužnosnika dočekalo Hitlera koji je iz Berlina pobjegao podmornicom, te su mu pomogli da se sakrije u Andama. Ono što baca sumnju na izvještaj je činjenica da je detalje ove priče FBI-ju ispričao novinar Los Angeles Examinera.

Dokument FBI-ja o Hitlerovom navodnom bijegu u Argentinu | Author: Screenshot Scribd Screenshot Scribd

Naime, u srpnju 1945. godine reporterov prijatelj "Jack" susreo se u Americi s jednim bivšim dužnosnikom argentinske vlade, koji je obećao da će mu ispričati sve detalje ukoliko se njegovo ime ne otkrije, jer se bojao da će biti deportiran u Buenos Aires, piše Business Insider.

Taj je neimenovani dužnosnik tvrdio da je bio jedan od četvero ljudi koji su upoznali i dočekali Hitlera na obali Argentine i to dva tjedna nakon njegovog i Evinog navodnog samoubojstva u bunkeru.

S druge strane, ruski izvještaji navode da su tijela Hitlera i Eve Braun bila spaljena do neprepoznatljivosti, a ostaci su ekshumirani nekoliko puta što je zapravo samo dodatno otežalo identifikaciju njihovih tijela.

Prema priči Argentinca s kojim je razgovarao "Jack", Hitler je u Argentinu stigao s pedesetak ljudi, a skrivali su se u gradovima San Antonio, Viedma, Neuquén, Carmen de Patagones i Rawson, gdje su im suradnici bili lokalne obitelji njemačkog porijekla.

Argentinac koji tvrdi da je dočekao Hitlera je kazao kako je Fuhrer bio u jako lošem zdravstvenom stanju, da je patio od astme i imao čireve. Osim toga je obrijao svoje prepoznatljive brkove, čime je otkrio prilično upadljivo udubljenje iznad gornje usne.

Doušnik je osobno napisao pismo tadašnjem direktoru FI-ja J. Edgaru Hooveru, u kojem je naveo da se Hitler krije u podzemnoj rezidenciji udaljenoj oko 700 kilometara od Buenos Airesa. Prema njegovim riječima, Hitler je živio s dvojicom dvojnika na tajnoj lokaciji s fotoosjetljivim zidom iza kojeg se krio ulaz u bunker.

Hitler i njegov najuži krug suradnika su koristili bankovni račun pod imenom "Gospođa Eichorn", žene koja je vodila veliki spa hotel u La Faldi u Argentini. Na računu je bilo oko dva milijuna dolara. U izvještaju je napisano kako je gospođa Eichorn ranijih godina često putovala u Njemačku gdje ju je Hitler osobno ugošćavao.

Argentinac je u svojoj priči kazao kako je za pomoć u skrivanju Hitlera dobio 15 tisuća dolara. No, kako je rekao, imao je grižnju savijest i zato se predao Amerikancima i odlučio sve ispričati.

Dokument FBI-ja s ovim podacima nosi datum 21. rujan 1945. godine, ali je objavljen tek sada.

Declassified FBI documents by amacias2928

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • Kentie 14:34 14.Prosinac 2015.

  Nije da su dva tjedna putovali iz Berlina do Argentine. To je potrajalo dobrih mjesec i pol. Upravo je čudesno kako je Hitler izdržao tako tešku plovidbu podmornicom od obala Kanarskog otočja do obala Ognjene zemlje duboko na jugu Argentine, ... prikaži još! a potom kopnenim putem u Ande sve do granica s Urugvajem.

 • Kentie 14:28 14.Prosinac 2015.

  Hitler je stvarno umro prirodnom smrću 13. veljače 1962. godine u Argentini.

 • Kentie 14:27 14.Prosinac 2015.

  Smijem primjetiti da Hitler nije živio u nikakvom bunkeru blizu Benos Airesa. Upravo suprotno, daleko u Andama i to u mjestu koje je jako podsjećalo i klimom i krajolikom na Obersalzberg u Austriji (ljetna rezidencija Hitlera za vrijeme II. svj. rata).