Life
1512 prikaza

Ovako izgleda eksplozija nuklearne bombe pod zemljom

Nuklearna eksplozija
Screenshot Youtube
Iako i eksplozija na površini stvara krater, rezultat i nije toliko "zadovoljavajući" jer veći dio energije odlazi u visinu

Postoje brojni načini kako bi se iskopala gigantska rupa, ali detonacija nuklearne bombe pod zemljom predstavlja možda najefikasniji način.

Iako i eksplozija na površini stvara krater, rezultat i nije toliko "zadovoljavajući" jer veći dio energije odlazi u visinu. Prilikom detonacije pod zemljom, s druge strane, energija ostaje zarobljena i usmjerena ka dubini.

Zemlja ispod mjesta detonacije se kompresira i tom prilikom nastaje ogromna šupljina.

Iako ovaj način "kopanja" nikako nije poželjan i ugodan za životnu sredinu, američko ministarstvo energetike upotrijebilo ga je više puta kako bi na malom prostoru napravilo kratere za izgradnju bunkera.

(Newsweek)

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ex_press 19:31 31.Ožujak 2016.

    kompresija komprimira, disperzija dispergira...