Life
50787 prikaza

Palača u šoku: Što je Charles prije vjenčanja rekao o Diani

Princeza Diana i princ Charles
News Syndication/PIXSELL
Taj brak je bio osuđen na propast, a Charles je to dobro znao te mu je sam preusudio, otkrivaju nove informacije

Odnos princa Charlesa i princeze Diane predmet je brojnih komentara od prvog trenutka kad su viđeni zajedno. Spekulacije o tome kakav je zapravo njihov odnos bio traju desetljećima, unatoč tome što je njihov brak završio, a Diana tragično poginula.

Jedan od razloga za to je što nepoznate informacije o njihovom braku neprestano cure u javnost, koliko god ih kraljevska obitelj pokušala zaustaviti. Upravo je to slučaj s posljednjim saznanjima o tome što je Charles ispričao svojim prijateljima samo nekoliko sati prije nego što se oženio Dianom, piše Social Gazette.

Što god ljubav znači...

Novi dokumentarni film pokazuje da je raskid Dianinog i Charlesovog odnosa bio neizbježan, s obzirom na riječi koje je on sam izgovorio netom prije vjenčanja.

Stupanj zadovoljstva koje su Diana i Charles imali u vezi "dogovora oko braka" je upitan, tvrde britanski društveni kroničari, koji smatraju kako niti on niti ona nisu bili sigurni da su dobar par te nisu baš bili entuzijastični oko stupanja u brak.

Nova otkrića pokazala su kako je princ Charles povjerio svoje dvojbe prijateljima, izrazivši ozbiljne sumnje oko toga može li Diana biti u braku s njim te hoće li on opstati.

Najveća briga mu je svakako bila razlika u godinama, za koju je smatrao da je nepremostiva i zbog koje je Dianu doživljavao nezrelom. Diana je u to vrijeme imala 19 godina, a Charles 32.

Princeza Diana i princ Charles Za umrijeti od srama Life Velika laž Charlesa i Diane: Što je čudno na ovoj fotki?

- Ne znam koliko to sve skupa ima smisla - navodno je rekao bliskom prijatelju, već odjeven za svečanost vjenčanja.

Diana je pak predosjećala da će im zajednički život biti "težak", iako nju nisu mučile godine, već postojanje Camille Parker Bowles. Zbog toga je navodno ispitivala Charlesove najbliže prijatelje, tražeći od njih da joj kažu je li veza doista gotova, nadajući se kako će tako doći do istine.

Potvrđene sumnje

Te su brige samo narasle nekoliko dana prije vjenčanja, kad je Diana na stolu Charlesove tajnice uočila paket s Camillinim imenom. Nakon što je tražila da joj se pokaže sadržaj paketa, vidjela je narukvicu sa slovima G i F. To je bila referenca na Gladys i Fred, nadimke koje su Charles i Camilla imali jedno za drugo. 

Diani je to bio ogroman udarac, kao i potvrda najgorih strahova žene koja je slutila ne da nije jedina, već da nije niti voljena od strane muškarca koji će ju oženiti.

Kroničari vjeruju kako je upravo otkriće te narukvice osudilo njihov brak na propast, jer Diana nikad nije mogla prijeći preko toga, čak ni u trenucima najveće "sreće" s Charlesom.

Trnovit početak

Od samog početka brak nije dobro krenuo. Pod time se misli već na samu ceremoniju koju je preko televizije gledalo na milijune ljudi diljem svijeta. 

Diana je slučajno promijenila redoslijed njegovim imena tijekom zavjeta, rekavši  "Philip Charles Arthur George" umjesto ispravnog "Charles Philip Arthur George". Charles je također pogriješio, rekavši da će joj ponuditi "thy goods" umjesto "my worldly goods".

Princeza Diana Tragična ljubav Life "Meni noću dolaziš, a preko dana zavodiš Dianu"

Dio koji je namjerno promijenjen, na Dianino inzistiranje, je onaj dio zavjeta u kojem ona obećava da će mu se pokoravati ("I promise to obey"). Promjena je bila jasan pokazatelj Dijaninog slobodnog duha i snažne volje, što će uzrokovati razdore između nje i kraljevske obitelji tijekom godina.

Tradicionalistički orijentirani gledatelji te su greške proglasili najavom zle sreće.

Razdoblje medenog mjeseca i govorkanja koja nikad nisu zamrla

Ni ono što je trebao biti medeni mjesec nije bilo ništa bolje, a Diana se već tada žalila da ju Charles zanemaruje. To je bio početak njihova udaljavanja, unatoč rođenju dvojice sinova. Dianino se loše emotivno stanje odrazilo i na zdravlje, pa je oboljela od bulimije, na što Charles uopće nije reagirao premda je sve znao.

Jedna od glavnih prepreka s kojom su se suočile Diana i Charles bila je nevjera, i to s obje strane. Unatoč činjenici da su Charles i Camilla navodno prekinuli vezu prije vjenčanja, s vremenom su se ponovo pojavile glasine da su Charles i Camilla nastavili vezu.

Diana se sukobljavala i s njom i s njim, ali bezuspješno, pa je na kraju sama odlučila potražiti sreću u tuđem zagrljaju. Osnovni motiv svakako je bio liječenje povrijeđenog ega i povratak izgubljenog samopouzdanja. 

Jedna afera koja je potvrđena bila je njena veza s Jamesom Hewittom, koji je obitelji bio instruktor jahanja. Rečeno je da su njih dvoje imali aferu koja je trajala od 1986. do 1991. godine, a čak se sugeriralo da je Hewitt pravi otac princa Harryja. To je ipak odbačeno kao neistinito, jer je otkriveno da je veza započela nakon Harryjeva rođenja.

Princeza Diana | Author: STRINGER/REUTERS/PIXSELL STRINGER/REUTERS/PIXSELL

To je imalo ogroman utjecaj na reputaciju bračnog para, a dovelo je do još većih javnih spekulacija.

Konačno - razvod!

Kraljica i vojvoda od Edinburga pokušali su intervenirati i pomoći im da spase brak, ali bezuspješno. Jedna priča koliko je Diana bila osjetljiva na to pitanje je ona iz Australije, kad joj je stilist ponudio Chanelove cipele za humanitarni bal. S gađenjem ih je odbila, jer su je dva spojena C navodno podsjećala na Charlesa i Camillu. Razvod je finaliziran 28. kolovoza 1996.

Charles se naposljetku vjenčao za svoju Camillu, a obožavana Diana nažalost nije dobila priliku za novu bračnu sreću.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 18:49 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site

  • penzic 16:37 20.Studeni 2019.

    Princu nije bilo bitno da brak uspije, nego da mami podari unuke, kako bi kruna imala glave za namještanje. Kada je roda poletjela put Dodija, brzo su maknuli Dijanu, da ne bi prinčevi GB imali arapsku polubraću.