Life
468 prikaza

Papa Benedikt je bio ludo zaljubljen i jedva je otišao u celibat

Papa Benedikt XVI.
Michael Kappeler (DPA/PIXSELL)
Kažu da je bio bistar, zgodan, esteta, pisao pjesme, da su ga žene voljele, kao i on njih

Čak ni Kristovi nasljednici na zemlji nisu imuni na "proljetne osjećaje". Jedna od osoba iz kruga bliskih umirovljenom papi Benediktu XVI ispričala je spisatelju Peteru Seewaldu da je papa kao mladić u jednom trenutku bio jako zaljubljen, i to nesretno. Seewald je to sada objavio u članku u prilogu Die Zeita "Christ &˛Welt" koji je Die Zeit unaprijed reklamirao. "Da, on se jako zaljubio tijekom studija... Kao mladić je bio doista pametan tip, vrlo zgodan mladi muškarac, esteta koji je pisao pjesme i čitao Hermana Hessea.

Jedan od njegovih kolega sa studija iz tog vremena ispričao mi je da su ga žene zato primjećivale, kao i da je on primjećivao njih. Odluka da ide u celibat zato mu nije pala nimalo lako", kazao je Seewald za DPA kad su ga pitali i prije pojave magazina na kioscima. Papa Franjo u takvim stvarima uvijek je bio puno otvoreniji. Tako je svojedobno u jednom intervjuu priznao da mu je, dok je imao 17 godina, na jednom seminaru izvjesna djevojka tako zavrtio glavom da tjedan dana nije znao gdje se nalazi.

Seewald je, najavljuje se, napisao i objašnjenje za to što je 89-godišnji umirovljeni papa još živ, iako je 2013., kad se povukao, bio siguran da neće još dugo. "On sam nije vjerovao da će još dugo živjeti nakon povlačenja s funkcije... U jednom trenutku mislilo se: 'To mu je sad bio posljednji posjet.' Sljedeći put se moglo primijetiti da je već dobio neke nove snage. Taj drugi put konačno je rekao: 'Sada sam se vratio.'"

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.