Life
12738 prikaza

Pojavila se najopasnija droga - tri puta jača od heroina

Sintetička droga pink
screenshot/youtube
Ova je droga u roku od par mjeseci već ubila 50-ak ljudi

Nema droge koja nije opasna, no neke zaista ulijevaju strah u kosti. Upravo je takva nova sintetička droga poznata pod nadimkom "pink", za koju su stručnjaci utvrdili kako je čak sedam puta jača od morfija i tri puta jača od heroina.

Droga koja je u kratko vrijeme ubila već 50 ljudi toliko je opasna da se s njom moguće predozirati i od samog dodira, upozorava američka Agencija za borbu protiv narkotika DEA.

- Ako dodirnete ovu drogu i određena vam količina uđe u krvotok, možete se predozirati - ističe Doug Colema iz podružnice DEA-e u Phoenixu.

Sintetička je droga pink zapravo opijat farmaceutskog imena U-47700. Iako ime nagovješta da je ružičasta, zapravo je bijela, a kao posljedice korištenja izaziva oštećenje živaca, krvarenje iz rektuma i smrt.

Sintetička droga pink | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

I ova je droga, kao nekoć heroin, napravljena originalno kao lijek. Razvili su je farmaceuti 1978. željevši napraviti sintetičku alternativu morfiju. Velika opasnost leži u tome što je lako dostupna - mami ovisnike koji je vide kao jeftinu zamjenu za heroin preko interneta.

Cijena se kreće oko 35 dolara po gramu, a ovisnici je lako naručuju preko smartphonea i isporukom im dolazi kroz pet dana.

Pink je od studenog prošle godine nakon smrti dvoje tinejdžera zabranjen u svim američkim saveznim državama.

Stručnjaci upozoravaju kako bi se ova opasna droga vrlo brzo mogla raširiti po svijetu zbog svoje niske cijene i brzinskog učinka koji ima na konzumente.

Pogledajte video:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.