Life
18596 prikaza

Praunuka Pavla Karađorđevića u zloglasnom je kultu

Catherine Oxenberg
1/9
Screenshot Youtube
Glumica Catherine Oxenberg, inače unuka srpskog kneza Pavla Karađorđevića i zvijezda TV-serije 'Dinastija', spašava svoju kćer iz kulta NXVIM

Američka glumica Cahterine Oxenberg, poznata po ulozi Amande u seriji 'Dinastija', ovih je dana medijima ispričala kako već godinama živi u agoniji zbog svoje kćeri. Priču je objavio portal thedailybeast.com.

Bivša glumačka zvijezda, inače kćerka princeze Jelisavete od Jugoslavije i unuka kneza Pavla, pojavila se na suđenju Keitha Ranierea, vođe seks-kulta nazvanog  NXIVM, u koji je upala i njezina kćer. 

'Dinastija' - John Forsythe, Catherine Oxenberg i Linda Evans | Author: Bert Reisfeld/DPA/PIXSELL Bert Reisfeld/DPA/PIXSELL

Oxenberg je ispričala kako je kult isprao mozak njezinoj kćeri, prisilio ju na tajnu udaju, da bi onda postala rob, prisiljena slijediti njihove naredbe. Neposluh se rigorozno kažnjavao prebijanjem i javnim poniženjima. 

Prema sudskim spisima, Keith Ranier zvani 'Vanguard' bio je vrhovni mozak cijele operacije.

Godine 2011. Oxenberg je sama dovela svoju tada 19-godišnju kćer Indiu u NXIVM-ov 'program uspješnosti' uvjerena da će joj tečaj pomoći da se razvije u mladu poduzetnicu. 

Tijekom idućih sedam godina, Oxenberg je primijetila da se India polako transformira od osobe pune ambicija i snova u instrument i žrtvu Ranierovih sve zlokobnijih manipulacija. 

U novoj knjizi "Zarobljena:Captive: Majka u križarskom ratu da spasi svoju kćer od strašnog kulta", Catherina Oxenberg je opisala svoje putovanje od majke do progonitelja Raniera i nedavnog raspadanja njegovog NXIVM-a.

Ispovijest o bijegu iz sotonističkog kulta SOTONISTIČKI KULT Life Kuća užasa: Mama me prisilila na seks sa 1800 muškaraca

Dok knjiga pobjedonosno završava s uhapšenim Raniereom u lisicama, Oxenberg nije ni sanjala da će kronika njezine borbe i propast kulta posljednjih mjeseci biti naslovna tema svih svjetskih medija. 

Oxenberg kaže da je imala silnu potrebu sve pretočiti u knjigu pa taman da je nitko ni ne pročita. 

"Kad sam počela pisati knjigu, moja kćer India je još uvijek bila članica kulta NXIVM", govori Oxenberg. 

"Bio je to samo još jedan način kako da sve informacije koje sam imala podastrem javnosti i upozorim ljude na ovu grupu. Bilo je to u prosincu prošle godine, i nisam mogla ni predvidjeti da će već u ožujku, travnju vođa kulta biti uhapšen. Nisam imala pojma kud će sve to odvesti."

Prije godinu dana njezina pobjeda još je izgledala potpuno nezamislivo. U prologu koji otvara knjigu, opisala je kako je u svibnju 2017. godine najavila Indiji svoju namjeru i kako se s njom sukobljava. Zatim joj na vrata dolazi i Bonnie Piesse, bivša članica kulta, koja joj objašnjava da je Indija pod zakletvom tajnosti, tzv. DOS i da, ukoliko ju prekrši, prijeti joj velika opasnost. 

 | Author:

Kako je saznala DOS je zapravo bila kratica za 'Dominus Obsequious Sororium' - 'gospodar poniznih sestara' odnosno 'Dominant Over Submissive' - 'dominantan nad podložnima'.

Piesse je rekla Oxenbergu da je Indija bila članica "tajne robovlasničke skupine", nastavivši: "Potpisala je životni zavjet poslušnosti i ukoliko se to prekrši, obje ćete snositi teške posljedice. Keith će ju mučiti gladovanjem, natjerati ju da potpiše da se rješava sve svoje imovine, bankovnih računa, pa čak i svoje buduće djece. Gadno će ju kazniti ako ne učini ono što joj on kaže."

Piesse je postala Indijina mentorica nakon što joj je tako naredila Allison Mack. I ona je poznata javnosti. Allison je također glumica i poznata je po ulozi Chloe Sullivan u seriji 'Smallville'. 

"U ovom kultu postoji veliki pritisak na žene da spavaju s Keithom. Na Indiju je očito veliki utjecaj imala upravo Allison Mack koja ju je natjerala da se s njim zbliži. Mack je vjerojatno u kultu bila zadužena da mu dovodi žene."

Strahujući za sigurnost svoje kćeri Oxenberg je izvukla Indiju iz sjedišta NXIVM u Albanyu pod izlikom rođendanskog slavlja.  

"Moja prva linija obrane bila je intervencija, no ona je neslavno propala", prisjeća se Oxenberg. 

Ilustracija žrtve kulta BOLESTAN KULT Life Tjerao muževe da drže svoje žene dok ih drugi siluju

"Što god bih poduzela bila je greška. Kad sam prikupila dovoljno informacija, obratila sam se policiji, ali sam i tu naišla na zid. Ništa se nije pomaknulo s mjesta", priča Oxenberg. 

U konačnici, morala je donijeti tešku odluku - da iskoristi sve svoje veze i poznanstva, kao i utjecaj kako bi razobličila kult, a cijena je bila vrlo visoka. Na tom putu umalo je izgubila kćer.

"Posljednja opcija bila je izlazak u javnost jer je ideja o izlaganju moje kćeri bila užasna i imala sam predosjećaj da bi to moglo uzrokovati trajno otuđenje." 

Indija je bila toliko ljutita na majku što pokušava potkopati NXIVM, da je s njom prestala razgovarati i kontaktirati. Ipak, gledajući unatrag, Oxenberg je danas presretna:

"Hvala Bogu da sam intervenirala jer bi u protivnom i moja kćer bila na najboljem putu da poput Allison Mack, sjedne na optuženičku klupu i da joj prijeti zatvorska kazna od 15 godina do doživotne robije. Da nisam poduzela ovu akciju, vjerojatno bi i nju natjerali da radi stvari koje mogu imati zakonske posljedice, a i pri samoj pomisli na tako nešto, dođe mi slabo."

Allison Mack | Author: LUCAS JACKSON/REUTERS/PIXSELL LUCAS JACKSON/REUTERS/PIXSELL

Kako je rekla Oxenberg, kad je vidjela da policija ne želi reagirati, odlučila se za izlazak u medije. Oni su jedini imali moć da privuku pažnju i da se zakoni počnu provoditi. Nisam imala na raspolaganju stotine milijuna dolara da se borim pravnim sredstvima, ali isto tako nisam mogla sjesti i ništa ne učiniti", govori Oxenberg.

Jedna od glavnih prekretnica dogodila se na rođendanskoj proslavi koju je majka organizirala za svoju kćer. Catherine je primijetila da India pokušava vrbovati druge djevojke da se pridruže sekti i da pristanu na tzv. DOS - zakletvu.

Amiši MEĐU NJIMA Life 7 strogo čuvanih i mračnih pravila iz svijeta Amiša

Oxenberg piše: "Slamalo mi se srce kad sam vidjela da India postaje opasna za samu sebe. Da vrbuje svoje drage i nedužne prijateljice i nagovara ih da se pridruže sekti koja će ih kažnjavati, mučiti i ucjenjivati? Prešla je moralnu crtu, a budući da je to radila u mojoj kući, ja bih nesvjesno postala suučesnica."

NASTAVAK NA IDUĆOJ STRANICI...

  • Stranica 1/2
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Monnilotta
    Monnilotta 01:57 09.Kolovoz 2018.

    Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com