Life
5037 prikaza

Princeova bivša: Zapalio je sve, pa i urnu našeg sina

Prince
Reuters/Pixsell
Mayte Garcia otkrila je mučne detalje razlaza sa slavnim pjevačem u svojoj novoj knjizi

Princeova bivša žena šokirala je napisima o detaljima svog teškog razvoda od slavnog pjevača u svojoj novoj knjizi "The Most Beautiful: My Life with Prince"

Do razlaza je došlo nakon što je par izgubio svog prvog sina šest dana nakon što je Garcia doživjela spontani pobačaj njihovog drugog djeteta, u trećem mjesecu trudnoće.

Bio je to užasno težak razvod, a sve što je Garcia željela uzeti iz njihovog braka i od imovine bio je pepeo njihov sina Amiira, no nakon što su se razdvojili nikako nije mogla doći do svog bivšeg supruga.

Prince i bivša supruga | Author: Pinterest Pinterest

Potom su do nje došle užasavajuće vijesti.

- Napokon sam nešto čula, zajednička suosjećajna prijateljica me nazvala i rekla mi kako je čula nešto vrlo uznemirujuće. Prince je naredio asistentu da zapali u kući sve što ga podsjeća na mene i dijete, uključujući sve što se nalazilo u dječjoj sobi - Amiirov krevetić, igračke, odjeću, sve, čak i urnu... - otkrila je u knjizi.

Nakon toga je bila u stanju teškog šoka, razmišljajući o tome kako joj nije ostalo ništa da je podsjeća na sina.

- Moje je cijelo tijelo preuzeo bijes. Osjećala sam se gnjevno i toksično dugo, dugo vremena - kaže Garcia.

Otac ju je 60 dana kasnije odveo do odvjetničkog ureda gdje je potpisala papire kako bi pravno okončala brak. Na povratku je sebi u bradu neprestano ponavljala "ovo je sranje".

Ipak, u knjizi se prisjeća i nekih ljepših uspomenama koje je popratila sa zajedničkim i nikad prije viđenim fotografijama iz desetljeća koje su proveli zajedno. Garcia je prvo bila Princeova plesačica, potom zaposlenik, a kasnije supruga.

Pjevač je bio je presretan nakon što je Mayte rodila njihovog sina Amiira u listopadu 1996, osobito zato što su godinama pokušavali dobiti dijete.

Prince i bivša supruga | Author: Pinterest Pinterest

Nisu znali...

No, sreća se ubrzo pretvorila u ogromnu bol nakon što je Amiir umro još kao beba od rijetkog genetskog poremećaja nazvanog Pfeifferov sindrom. Liječnici poremećaj nisu uočili za vrijeme trudnoće, tako da je par očekivao zdravog sina.

Rodio se bez kapaka i anusa, ne plačući, a svakog su ga dana hranili preko cijevi i samo držali za ruku. Nakon što je liječnik predlagao neke zahvate koji mu mogu produljiti život, ali ne i dati mu kvalitetu života, Prince je bio taj koji je rekao "moramo ga pustiti".
Prince je bio taj koji nije želio da Garcia odlazi na razna testiranja, iz svog uvjerenja kao Jehovinog svjedoka. On je vjerovao samo u moć molitve.

Dječak je umro tako da je naprosto prestao disati, a Garcia je nakon njegove smrti danima ležala u krevetu.

- Ne znam koliko sam dugo ležala, grleći urnu s njegovim pepelom. Ne znam kada, ali je odjednom moj muž došao i rekao mi "ne mogu biti ovdje, moram ići".

Kad se vratio, samo joj je rekao da ustane jer moraju odraditi intervju s Oprah.
Ona je počela plakati i rekla mu da ona ne može, neka javi kako je bolesna, no on joj je odgovorio kako "njemu treba da to napravi".

Kad je Oprah došla u njihovu kuću s jasnom misijom saznavanja je li istina da se njihov sin rodio deformiran, sa senzacionalističkim pristupom tragediji, Prince se samo uljudno smješkao na kauču i govorio "sve je bilo u redu, nemojte vjerovati svemu što čujete".

Prince i bivša supruga | Author: Pinterest Pinterest

Supruzi je prethodno rekao da ona ništa ne govori o djetetu. Tada se je našla posve sama, u mraku tuge i depresije. Garcia piše i o utjecaju smrti sina na Princea, kojem su to bili najteži dani u životu.

- Mislim da to nikad nije prebolio. Ne znam kako to itko može preboljeti. Znam da ja nisam - govori.

Pjevač je utjehu pronalazio u drogi, a ona je i rezultirala njegovim preranim odlaskom. Umro je sa samo 57 godina, predozirajući se opijatima 21. lipnja 2016.

Garcia je posvojila kćer i kaže kako danas živi ispunjeno - kao majka

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.