Life
42042 prikaza

Prodaju kuće za 1 euro - treba vam samo osobna

Zungoli, grad u Italiji u kojem se kuće prodaju po 1 euro
1/11
Screenshot/Youtube
Priroda, mir, tišina i dobro društvo, sve je što vam treba za život na ovoj idiličnoj lokaciji

Često možemo vidjeti oglase i pozive za kupovinu kuća po cijeni jednog eura, posebno u malim mjestima u Italiji. Ti su nam oglasi jako primamljivi jer je riječ o selima okruženima predivnom prirodom. Da bi svi zainteresirani kandidati mogli lako doći do tih kuća pobrinut će se i agencije, koje su pokrenule dvije web stranice. Na njima će, barem tako najavljuju i obećaju, kupcima pronaći njihov dom iz snova, i to bez ikakve muke. 

Dovoljno je samo pronaći slike onoga što želite. 

"Mladi volonteri će pomagati kupcima i surađivati sa povoljnim građevinskim tvrtkama oko tih nekretnina", rekao je Paolo Caruso, gradonačelnik Zungolija,  jednog sela koje nudi kuće po tako niskim cijenama. 

"Transparentnost je jako važna, a ljudi ipak moraju doći i sami vidjeti ljepotu ovog mjesta, kušati hranu i udahnuti zdrav, i svježi talijanski zrak", rekao je. 

Zungoli je maleno selu na jugu Italije u provinciji Avellino. Nalazi se na vrhu brda i pravi je labirint špilja i kružnih ulica povezanih kamenim stubama koje vode do zapanjujuće tvrđave. Jednim od najljepših talijanskih sela proglašen je 2015. godine, a prostire se na planinskom lancu Apenini. Srednjovjekovni mostovi povezuju farme i nekadašnje aristokratske palače u selu prepunom cvijeća, vinove loze i maslina, u kojem živi 1000 ljudi, piše CNN. 

Put do kuće iz snova jako je jednostavan.

Korak 1: Zainteresirani bi trebali posjetiti službenu stranicu  www.comunezungoli.it. i na njoj rubriku Case in vendita a €1. Znanje talijanskog nije preduvjet za odabir lokacije, a može vam pomoći i google. 

Ollolai Sardinija Life Za one koji žele otići - prodaju kuće za 1 euro

Korak 2: Nakon što ste kliknuli na link pokazat će vam se desetak stanova i kuća. Većini njih potrebna je neka vrsta adaptacije. 

Korak 3: Skinite aplikacijski obrazac one kuće koju želite, koja vam je zapala za oko. Tako ćete se i obvezati da ćete ju renovirati u roku od tri godine. Morate također i objasniti o kakvom projektu će biti riječ, obiteljskoj kući, kući za iznajmljivanje i sl. 

Korak 4: Priložite kopiju vaše osobne i svu tu dokumentaciju pošaljite uredu gradonačelnika putem emaila ili poštom. 

Korak 5: Ako je vaša aplikacija prihvaćena, dobit ćete ugovor i tada bi trebali posjetiti selo i zaključiti kupovinu. 

Zungoli, grad u Italii u kojem se kuće prodaju po 1 euro | Author: Screenshot/Youtube Screenshot/Youtube
Jedina kvaka u cijeloj ovoj romantičnoj priči je ta što morate platiti oko 2000 eura pologa i obećati da ćete renovirati nekretninu. Radovi bi trebali početi tijekom nekoliko mjeseci nakon potpisivanja ugovora Nakon završetka, polog ćete dobiti nazad. A dobit ćete i povrat poreza oko 85 posto zbog radova na adaptaciji.

Zungoli je mjesto koje ima zanimljivu ponudu, treking i biciklističke ture kroz divlju i netaknutu prirodu. Nekada davno bio je na hodočasničkoj turi i pastirskim stazama, i prepun je i starih novčića iz rimskog doba. 6000 godina pastiri su svoja stada vodili na pašnjake u susjednu Apuliju, a tih se običaja i danas ovaj kraj sjeća kroz festival sa tradicionalnim jelima, poput raviola punjenih blitvom.

"Želimo olakšati posao novim kupcima. U mjestu smo poboljšali infrastrukturu, stavili javnu LED rasvjetu, i dobar wi fi. Tržnice i pločnici nedavno su obnovljeni, jer jako nam je važna kvaliteta života", rekao je Caruso.

Ako vam taj proces zvuči komplicirano, talijanski gradić Mussomeli na Siciliji imaj još jednostavniji način dolska do nekretnine. I to zahvaljujući višejezičnim agencijama koje prodaju kuću za jedan euro.  Slike njihovih nekretnina možete pronaći na www.case1euro.it, s interaktivnom mapom o svakoj, i sve na engleskom jeziku. Mnoge napuštene kamene kuće na farmama u dobrom su stanju i potrebna im je samo manja renovacija.

"Svaki dan nam se javljaju vlasnici i žele prodati svoje stare kuće. Za sada ih je oko 100 na prodaju, i oko 400 koje bi mogle biti. Ovaj je projekt moja životna misija no da sam se morao sam s tim baviti, poludio bi", rekao je Toti Nigrelli, vijećnik za baštinu. 

Naziv mjesta potječe od latinskog mons melisa, brdo meda, pa tako i lokalne delicije uključuju razne proizvode od meda. Plodna obradiva zemlja obiluje starim sumpornim rudnicima, svetištima, rimskim nekropolama i tragovima primitivnih naselja. Iz grada, koji se nalazi na 700 metara visokom brežuljku, pogled seže na vulkan Etna i Dolinu hramova. S vrha se može vidjeti i lokalni fenomen nazvan More oblaka.

Talijanski grad Candela Dođite, dođite! Style Ovaj grad će vam platiti 2.000 eura da im se doselite

Podijeljen je na četvrti, koje sve imaju drugačije klime, jer ovise o strani brda na kojoj se nalaze. 

Hodogram za kupnju ovih nekretnina je sljedeći:

  • Javite se agenciji s popisom koća koje vam se sviđaju i skinite svu dokumentaciji, sljedeći upute 
  • Budući da se kupnja ne može obavit emailom ili telefonom, morat ćete otići do grada, dogovoriti sastanak i razgledavanje kuće 
  • Lokalni agenti pripremit će ugovor a vi ćete se obavezati na renovaciju unutar tri godine i ostaviti 5000 eura sigurnosnog pologa
  • Zainteresirani kupci dobit će razgledavanje grada uz posjetu glavnim mjestima i naravno restoranima s lokalnim kuhinjom. Agenti će vam asistirati na svakom koraku. 
  • To će vam naplatiti oko 400 eura, kad postanete novi vlasnik kuće

Mussomeli, grad u Italii u kojem se kuće prodaju po 1 euro | Author: Screenshot/Youtube Screenshot/Youtube
Oni na privatnom razgledavanju moći će vidjeti njihove tržnice, barokne zgrade, i jednu od najljepših utvrda u Italiji, Začarani dvorac. Dvorac je to u kojem po legendi živi duh ubijenog vojnika a začarani dvorac progone još i duhovi tri djevojčice koje je, po još jednoj legendi, u dvorcu zatočio i izgladnjivao njihov otac tiranin. Po noći se može čuti njihov plač. Legenda kaže da su ih pronašli mrtve nakon što su pokušale pojesti svoje cipele. 

Stare legende oživjet će maskirani glumci, na festivalima uz vjerske procesije. Jedan festival Batticchié ima cilj oživjeti talijanski život iz 40-ih uz domaća jela, kruh punjen maslinama, lukom i svinjetinom.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.