Life
122 prikaza

Profesora ispitivali jer je putnica do njega mislila da je terorist

American Airlines
Wikipedia
Putnica je mislila da je čovjek koji u avionu sjedi do nje terorist jer je "pisao nešto neobično", no ispostavilo se da je čovjek profesor i zapisivao je matematičke jednadžbe

Let American Airlinesa nekoliko sati je kasnio jer je putnica mislila da bi čovjek koji sjedi kraj nje i švrlja neke nepoznate znakove u bilježnicu mogao biti terorist.

No, čovjek koji je bio pored nje je 40-godišnji Guido Menzio, profesor ekonomije s prestižnog Sveučilišta u Pennsylvaniji koji je u četvrtak putovao iz Philadelphije u Syracuse. Rješavao je diferencijalne jednadžbe i u jednom trenutku je putnica koja je sjedila kraj njega pozvala stjuardesu i predala joj poruku. 

Menzio je na svom Facebook profilu napisao kako se avion potom vratio na izlaz, a putnica je ubrzo izašla. No, osoblje u avionu zatražilo je i od njega da izađe iz aviona gdje ga je dočekao nekakav agent. 

"Pitali su me o ženi pored mene i rekao sam da nisam primijetio ništa čudno. Rekli su mi da je mislila kako sam ja terorist jer sam zapisivao nešto čudno na papir", napisao je. Dodaje kako se počeo smijati te je s agentima otišao u avion i pokazao im svoje jednadžbe. 

Iz American Airlinesa su potvrdili da ih je žena obavijestila o muškarcu te da joj nije bilo dobro da par sati kasnije nastavi put istim letom. Iz kompanije dodaju da su samo slijedili protokol i provjerili njene tvrdnje koje nisu bile točne. 

Profesor je inače Talijan tamne kovrčave kose koji je predavao i na Princetonu i Stanfordu. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.