Life
15900 prikaza

Razvod Daše i Romana: Išle mu na živce modne revije?

Daša Žukova i Roman Abramovič
1/7
DPA/PIXSELL
Par se upoznao 2005. godine, a samo dvije godine kasnije su se vjenčali

Daša Žukova deset je godina bila u braku s ruskim oligarhom Romanom Abramovičem, a ovih su dana objavili da se razvode.

Daša i Roman su, kada su se vjenčali, svoj brak uspjeli držati tajnim nevjerojatnih šest godina. U svijetu celebrityja je držanje bilo koje tajne samo šest dana veliki uspjeh, a zadržati tajnim brak tako dugo je pravo umijeće. Nije naravno bila tajna da su u vezi, a zanimljivo je da vijest o njihovom vjenčanju prvi objavio Wall Street Journal i to  usput.

"Par se upoznao 2005. godine, a samo dvije godine kasnije su se vjenčali", objavio je WSJ prije tri godine i tada je javnost doznala da ruskom bogatašu Daša već dulje vrijeme nije samo djevojka, već supruga.

Daša Žukova | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
Daša je rođena u Moskvi kao jedino dijete molekularne biologinje Elene i naftnog magnata Aleksandera, Daša se s majkom preselila u Kaliforniju nakon razvoda roditelja. 

Provela je 12 godina u Los Angelesu, a nakon završenog fakulteta vratila se u Rusiju. Miljenica je visokih društvenih krugova diljem svijeta, a s Abramovičem i njihovim sinom Aaronom, te kćerkom Leah je živjela u Londonu. 

Vlasnik nogometnog kluba Chelsea i mlada nasljednica upoznali su se nekoliko mjeseci nakon što se Roman razveo od bivše supruge (kojoj je u brakorazvodnoj parnici prepustio 300 milijuna dolara) i prodao svoj udio u privatnoj ruskoj naftnoj kompaniji za 13 milijardi dolara.

Upoznali su se na novogodišnjem partyju kojeg je organizirao Dašin otac, a ona je u to vrijeme bila u vezi s ruskim tenisačem Maratom Safinom

Kao kćer jedinica bogate ruske obitelji, a kasnije it djevojka koja se redovito pojavljuje na stranicama Voguea s Giovannom Battagliom, Margheritom Missoni i Natalijom Vodianovom, Daša je otkako je bila u vezi s Abramovičem živjela pod povećalom medija. Njezina se slava često vezala uz Abramoviča, pa je Daša, koja se obrazovala na prestižnim sveučilištima, odlučila napraviti vlastitu karijeru.

Osnovala je organizaciju IRIS koja promovira modernu kulturu, modna je dizajnerica s vlastitom markom Kova & T, i čelnica Garage centra za suvremenu kulturu. Njezini dani manekenstva i uredništva (bila je zadužena za britanski modni časopis Pop) su daleko iza nje, a Daša je pokrenula vlastiti magazin Garage, po istoimenoj galeriji koju je također osnovala Daša.

Nakon što je Daša Žukova ušla u svijet umjetnosti i kulture, otvaranjem galerije Garage u Moskvi, kod Parka Gorki, mnogi su to vidjeli kao sjajnu priliku za umjetnost. Naime, poznato je da suvremena umjetnost ne može opstati bez bogatih mecena koji će to financirati, a supruga jednog od najbogatijih Rusa predstavlja upravo takve izdašne sponzore. No, s druge strane mnogi su to vidjeli kao još jednu 'obijest razmažene bogatašice', koja se do osnivanja galerije nikada prije nije ozbiljno bavila nikakvom umjetnošću.

Daša Žukova i Roman Abramovič | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
Međutim, Daša je uspjela preko galerije mnogim mladim i nepoznatim umjetnicima otvoriti svjetska tržišta, ali u tome je ulogu odigrao i Roman Abramovič koji je to sve velikim djelom i financirao.

Daša, pravo joj je ime Daria, je za razliku od Romana rođena bogata, i sama je više puta pričala kako je imala sretno i bezbrižno djetinjstvo u Moskvi.

Daša i Roman imaju brojne nekretnine. Osim luksuznih stanova u Londonu (šest stanova i jedna kuća), par ima dvije kuće na otoku St. Barts na Karibima, u Moskvi, dvije kuće u Coloradu, te tri kuće na jugu Francuske, dok Roman Abramovič ima i nekoliko superjahti te sedam luksuznih automobila i naravno - nogometnih klub Chelsea.

Roman Abramović 'težak' je preko 40 milijardi kuna. Za sada nije poznat razlog njihovog razvoda, ali neki njima bliski krugovi tvrde da Roman više nije mogao podnijeti njezine stalne posjete modnim i sličnim događajima, koje on ne može smisliti.

Koliko će Daša dobiti novca nakon razvoda također nije poznato, ali Abramovič je i do sada bio široke ruke prema svojim bivšim suprugama, tako da nema sumnje da će i Daša biti zadovoljna. Abramoviču je brak s Dašom bio treći brak.

Zbog ove stolice su je optužili za rasizam

Jedna od stvari po kojima je Daša Žukova dospjela u središte svjetske javnosti bilo je kada se za portal Buro 24/7 fotografirala na stolici napravljenoj od crne manekenke. Fotografija je izazvala zgražanje, a glavna urednica portala Miroslava Duma se ispričala.

Daša Žukova | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube
Fotografija je proglašena rasističkom, a stolicu je dizajnirao norveški dizajner Bjarne Melgaard.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.