Life
365 prikaza

Regrutiranje djevojaka za ISIL: "Radije mrtva u Siriji nego živa u Britaniji!"

ISIL-ovka u Siriji
Twitter/ Die Welt
Djevojka koja je nekoć pohađala privatnu školu danas na blogu savjetuje druge žene o tome kako izgleda život ISIL-ove supruge

Supruga džihadista, Aqsa Mahmood, prije dvije godine napustila je obiteljski dom u Glasgowu i otišla u Siriju gdje je danas odgovorna za novačenje drugih djevojaka u ISIL.

Mahmood je na svojem blogu, kojeg piše pod pseudonimom 'Umm Layth', napisala da bi radije umrla u Siriji nego se vratila u Ujedinjeno Kraljevstvo. Ona inače na svojem blogu nudi savjete ženama o životu u Siriji i kako postati i biti dobra supruga džihadista. 

Nakon što je dva mjeseca šutjela, Mahmood je odgovorila na pitanje zašto se neće vratiti u Veliku Britaniju: "Za nas bi smrt u ovoj predivnoj zemlji bila puno više zadovoljavajuća od luksuznog života na zapadu".

ISIL-ovka u Siriji | Author: Twitter/ Die Welt Twitter/ Die Welt

Jedna osoba ju je pitala ne bi li joj bilo bolje u zatvoru u Britaniji od života u Siriji, na što je Mahmood odgovorila tek: "Ti imaš svoju religiju, a ja imam svoju".

Mahmood je inače nedavno objavila popis savjeta što trebaju učiniti djevojke koje se žele pridružiti Islamskoj državi. Uključeno je bilo nešto posebno za novog supruga, kozmetički proizvodi, trudnički vitamini i analgetici koje mogu uzimati i trudnice. 

Također je djevojkama pisala o tome kako mogu izbjeći da doma posumnjaju u njihove namjere, prije bijega, tako što su trebale paziti na online aktivnosti.

"Nemojte pretraživati stvari s kućnog wifi-ja, kao ni s uređaja koje planirate ponijeti sa sobom, jer na taj način vam nitko ništa ne može u slučaju da vas ulove. Nemojte downloadati ništa što bi moglo djelovati sumnjivo, a to i tako možete učiniti kad stignete."

Nakon što je napustila dom, Mahmood je obavijestila obitelj o svojim planovima tek u trenutku kad se nalazila na tursko-sirijskoj granici. 

Prema obavještajnim službama, oko 600 britanskih muslimana pridružilo se ISIL-u u Siriji, a oko 60 njih su mlade žene, piše Mirror.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.