Life
2593 prikaza

Savjeti curama u Jugi: "Ne bacajte se na prvoga koji naleti"

Mladi par u autu
Thinkstock
U svibnju 1973. godine objavljeni su savjeti za ljetovanje koji su mlade djevojke i žene trebali uputiti na sve skrivene zamke ljetnih ljubavi i galebova

U vrijeme kad su se svi spremali za more prije 40-ak godina, neki dušebrižnici su smatrali da je njihov zadatak da se pobrinu za čednost i dobrobit neiskusnih djevojaka  pa su im u poduljem tekstu objasnili na što trebaju obratiti pozornost i čega se trebaju pridržavati na ljetovanju.

Za početak je djevojkama rečeno da se ne 'predaju' prvom koji naleti odmah nakon dolaska na more. Pogotovo ako nije riječ o izrazito privlačnom mladiću. No s druge strane, budući da se može dogoditi da se ne pojavi nitko bolji, nije loše obratiti pozornost na adresu koja je vjerojatno napisana na njegovom koferu, kako bi ga mogle nonšalanstno potražiti nakon nekog vremena.

Također je bitno da djevojka mladiću ne kaže gdje je odsjela jer, ako ništa drugo, može se pokazati da je riječ o dosadnjakoviću kojeg će se teško otarasiti.

Koliko god nije sjajna ideja odmah pristati na muškarce prosječnog izgleda, isto tako bi trebalo izbjegavati pretjerano privlačne muškarce, pogotovo ako se oni bave nekom vrstom javnog posla (vodiči, vozači i sl.), jer se oni vjerojatno udvaraju mnogim djevojkama s kojima su u svakodnevnom kontaktu.

Najzabavniji dečki u društvu mogu vam pak s vremenom postati dosadni, pa bi najpametniji izbor bili pažljivi, trezveni mladići koji možda nisu najduhovitiji na svijetu ali će djevojci ponijeti prtljagu do sobe.

Također je bitno obratiti pozornost na mladićev ten, jer ako i prije dolaska na more 'ima boju', to je alarm za oprez. Točnije, on je tako mogao biti: sportaš (što navodno znači da je razmažen i naviknut na brza osvajanja i još brže prekide), lažno preplanuo (što znači da možda laže i oko svega ostalog) ili profesionalni zavodnik.

Najbolje partije su sramežljivi mladići

Tijekom ljetovanja, ako se djevojci svidi neki mladić, uvijek ga može pitati za upute kako doći do nekog mjesta, što je dobar povod za upoznavanje, a on se može i ponuditi da je otprati do tamo. Treba se ipak držati podalje od onih koji tvrde da znaju neka sjajna mjesta za koje niste pročitali niti u jednom turističkom vodiču, jer tko zna što smjera.

Trebalo bi izbjegavati one koji ne žele odati gdje su odsjeli, jer ih tamo možda čekaju "žena i sitna dječica". Oni koji se razbacuju novcima su isto poželjni za izbjegavanje, dok se sramežljivi mladići mogu pokazati sjajnim partijama.

Djevojke bi trebale izbjegavati mladiće koji su uvijek bez novaca, ali i s kim će se naći navečer, jer na suncu svi mogu izgledati sjajno. Dapače, puno bi bolje bilo odabrati mladiće koji su na plaži zaokupljeni nečim drugim (recimo slažu dvorce od pijeska s djecom ili igraju nogomet), jer se oni mogu pokazati pristojnima i zabavnima.

Kad na kraju djevojka navečer završi s mladićem vani, i tu treba biti posebno oprezna. Jer poznato je da će u ovo doba mladići reći puno toga, pa se većina mora smatrati tek udvaranjem, romantičnim gestama i nečim što je dio posebne morske atmosfere. Bitno je da se djevojka ne zanosi u pogledu budućnosti, piše Yugopapir.

Nakon ljetovanja, nije dobro nikome dati svoju adresu, a ako djevojka ima dojam da mladić misli ozbiljno, može zatražiti njegovu adresu.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Cukrena 21:12 12.Lipanj 2015.

    Nekima bi ovi savjeti i danas dobro došli..