Life
1091 prikaza

Schroder se ženi peti put, a ima 73 godine

Gerhard Schroeder
1/8
DPA/PIXSELL
Zbog četiri prstena zvali su ga "Audi-kancelar", ali sada će mu ostati samo nadimak "Gospodar prstenova"

Nešto će se morati mijenjati; ili će Audi u svoj logo morati ubaciti još jedan prsten ili će bivšem njemačkom kancelaru Gerhardu Schröderu javnost morati uskratiti jedan od nadimaka. DPA je prenio vijest agencije Yonhap da se Schröder u svojoj 74. godini života namjerava oženiti i po peti put, sada sa svojom 25 godina mlađom suradnicom Kim Soyeon. Nije riječ o 36-godišnjoj glumici iz Južne Koreje nego o 48-godišnjoj direktorici njemačke podružnice izvjesne agencije za razvoj iz Seula.

Ona je bivšeg kancelara jesenas pratila u Južnu Koreju kako bi mu pomagala u promoviranju njegove autobiografije. U Njemačkoj su Schrödera godinama zvali "Audi-kancelarom" zbog četiri braka kroz koliko je prošao. Prvi put se oženio još 1968., u dobi od samo 24 godine, s Evom Schubach i taj je brak potrajao četiri godine. Razvevši se od jedne, praktično odmah oženio se drugom, sada s Anne Taschenmacher.

Gerhard Schröder, nova supruga, peta, Kim Soyeon | Author: YouTube YouTube

Taj brak je potrajao 12 godina, tijekom kojih je Schröder prvi put izabran kao SPD-ov zastupnik u Bundestagu, 1980. u dobi od 36 godina. Razvevši se 1984. od svoje druge supruge, iste godine oženio se trećom, ovaj put s Hiltrud Hampel. Tijekom tog braka odradio je dva mandata kao premijer pokrajine Donje Saske, od 1990. do 1998. Zapravo, ne baš do kraja jer se 1997. razveo i od nje i odmah potom oženio novinarkom Doris Köpf.

On je tada imao 53, ona 34 godine i činilo se da će to napokon biti to, iako je Schröder time prikupio i svoj četvrti prsten. Tada se on zafrkavao da ona bolje da pripazi jer on supruge mijenja svakih 12 godina, na što mu je ona uzvratila da će u tom slučaju njena nasljednica morati gurati invalidska kolica. S njom je Schröder po prvi, a i po drugi put postao otac. 2004. posvojili su djevojčicu, a 2006. i dječaka iz Rusije.

Pritom je on od 1998. do 2005. odradio dva vrlo zapažena mandata kao SPD-ov kancelar Njemačke, kao onaj koji je upao između ere Helmuta Kohla i ere Angele Merkel. Njegova supruga, sada Doris Schröder-Köpf, kako su djeca malo poodrasla, i sama je ušla u politiku, te je 2013. na lokalnim izborima izabrana za SPD-ovu zastupnicu zemaljskog parlamenta pokrajine Donja Saska. Odmah potom SPD i Zeleni izabrali su je za pokrajinsku načelnicu za migracijska i imigracijska pitanja.

 

Gerhard Schröder, Doris Schröder-Köpf, Vladimir Putin | Author: Kremlin.ru/ CC BY 4.0 Kremlin.ru/ CC BY 4.0

Nikakvo čudo što su je izabrali jer nju u Njemačkoj javnost izrazito voli. U tom je trenutku zapravo njena politička karijera nadrasla Schröderovu koji je politiku pretvorio u lobiranje, često s vezama prema Rusiji i Vladimiru Putinu. Doris i Gerhard razveli su se 2016. Nije dakle bilo samo 12, nego čak 19 godina braka.

Sada, nakon što je objavljeno da će se u jesen 2018. vjenčati Kim Soyeon i Gerhard Schröder, uslijed medijske eksplozije koja je oko toga buknula, Doris Köpf je objavila da je istina da je buduća, peta po redu supruga imala udjela u njihovom razvodu, "ako to nije bio i isključivi razlog".

Nije bilo posebne gorčine, osim što joj je zasmetalo što je dio autorskih prava na svoju autobiografiju bivši kancelar prebacio na buduću suprugu, umjesto da ih prebaci na svoju djecu. Tako će Schröder, nekoć "Audi-kancelar", sadašnji "bivši Audi-kancelar", izgubiti svoj za neke popularni za neke izrazito nepopularni nadimak, ali će mu ostati onaj "Gospodar prstenova".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • baj_Iva 21:13 25.Siječanj 2018.

    je mu teško naći novi nadimak ... olimpijac :D