Life
3170 prikaza

Seks operateri: Plaćaju me da stenjem i pričam 'prljavo'

Seks operaterka
Thinkstock
Prodavači seksualnih iluzija moraju u svega nekoliko minuta stvoriti vjerodostojan svijet u kojem ispujavaju sve želje

Phil Toledano je britanski fotograf koji je tijekom 18 mjeseci upoznao, zbližio se i fotografirao telefonske seksualne radnike u njihovim domovima - često u prostorijama koje koriste dok rade.

"Osoba koja zove zamišlja da priča sa sudionikom svoje najveće fantazije, a onaj tko radi mora igrati tu ulogu", objašnjava Toledano koji je počeo fotografirati ove ljude nakon što je sam proživio situaciju u kojoj je morao 'izmišljati i pričati priče'.

Naime 2006. godine, kad je počao raditi na PhoneSex projektu, Toledano nije imao nikakvog iskustva u fotografskim projektima nego je radio u oglašavanju u New Yorku, te je njegova supruga Carla upravo bila trudna s njihovim prvim djetetom kad mu je 79-godišnja majka umrla od aneurizme mozga u Londonu.

Ona se dotad brinula za Toledanovog 16 godina starijeg oca koji je bolovao od demencije, pa je nakon majčine smrti sin odjednom preuzeo ulogu skrbnika.

Otac ga je svakog dana pitao gdje mu je supruga, na što je sin u početku odgovarao istinom - da je umrla i da su bili zajedno na njezinom sprovodu. Čuvši to, otac bi mu se svaki put iznova 'slomio', da bi mu 15 minuta kasnije ponovio isto pitanje.

Ubrzo je Toledano shvatio da ih takva svakodnevica ubija pa je počeo izmišljati priče o tome gdje se nalazi majka. Rekao mu je da se nalazi u Parizu gdje se brine o bolesnom bratu, te je iz dana u dan obogaćivao tu priču novim detaljima.

"Shvatio sam da moram živjeti ovakvu laž", kaže Toledano koji se zatim zainteresirao za druge koji isto žive lažnim životima i pričaju priče.

Različiti ljudi, različitih priča

PhoneSex je prva serija koju je napravio kao profesionalni fotograf, a sve je počelo kad je počeo primjećivati minijaturne oglase za telefonski seks vješto prikrivene u popularnim novinama i časopisima.

Stavio je oglas na Craigslist i uskoro su mu se počeli javljati ljudi. Fotografirao je gotovo 30 seksualnih radnika iz cijele Amerike, a njihov međusobni odnos redovito su definirali radnici.

Oni su bili različite dobi, rasa, kulturološkog i društveno-ekonomskog podrijetla, kao i seksualne orijentacije.

Fotografirao je tako ženu koja je nekoć bila poslovna 'zvijer' u korporacijskim financijama, bivšu striptizetu, ženu u invalidskim kolicima koja je jednom tješila muškarca nekoliko trenutaka prije nego što je izvršio samoubojstvo, te 60-godišnjakinju s diplomom iz antropologije s Columbije, koju je kod kuće čekao sin i 25-godišnji brak. Oni su mogli zaraditi do 2.000 dolara tjedna, ovisno o iskustvu i spretnosti, piše Guardian.

"Ja sam Šeherezada. Ako svaku večer ne pričam priče kojima ću fascinirati svojeg cara, ujutro će me ubiti", izjavila je jedna žena, dok se druga pitala: "Zašto mi netko ne bi platio da pričam prljavo, umjesto da to radim besplatno?!".

Toledano je priznao da se iznenadio kad je uvidio koliko su pametni ti ljudi. "Da biste bili dobar telefonski seksualni operater morate slušati što ljudi traže, ali i čuti što ne traže ali žele. Morate stvoriti uvjerljiv svijet pun vjerodostojnih likova, i to u nekoliko minuta. Morate biti dobar glumac i posjedovati nevjerojatan osjećaj empatije", objašnjava Toledano.

"Telefonski seks je teatar. Umjetna igra strasti koju režira sposobni pripovjedač fantazija. I gotovo svi koje sam upoznao priznali su da vole to što rade. Imali su osjećaj da pružaju uslugu i osiguravaju ljudima da shvate tko su. Često bi tijekom tog procesa i seksualni radnici naučili neke stvari o sebi. A i ja mislim da sam naučio nešto o sebi", zaključio je na kraju Toledano.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.