Life
2282 prikaza

Seks-radnica u legalnom bordelu: Ovo je 5 najvećih zabluda o našem poslu

Prostitucija
Thinkstock
Postoje stereotipi da seksualni radnici s lakoćom obavljaju svoj posao, prenose razne spolne bolesti, a da samo čudaci i gubitnici koriste njihove usluge - a istinu otkriva prostitka iz bordela u Nevadi

Sarah Greenmore je seksualna radnica i radi u legalnim bordelima u Nevadi više od dvije godine. Nema nikakvih spolnih bolesti i ne mrzi svoj posao kao što je rašireno mišljenje u javnosti. Kroz svoje zanimanje je naučila puno o seksualnosti, psihologiji i vezama. Nikad nije imala bolje novčano stanje i ništa joj ne nedostaje. Sarah je odlučila otkriti kakav je zapravo njezin posao jer javnost ima određenu sliku o seksualnim radnicima koja je u potpunosti pogrešna. Ovo su najveće zablude:

1. Seksualni rad je lagan i spor

Posao seksualne radnice nije ni u jednom pogledu lagan ni jednostavan. Sarah radi od 12 do 14 sati svaki dan. Cijelo vrijeme vodi četiri računa na društvenim mrežama, dvije profesionalne email adrese, objavljuje na raznim industrijskim oglasnim pločama, dogovara sastanke s klijentima, odrađuje radijske intervjue, piše oglede na internetu i temeljito čisti. 

Usto se susreće sa brojim posjetiteljima bordela, vodi ih u obilaske i pokušava shvatiti njihove interese i za čime žude. Sarah mora sve to odraditi prije nego uopće dođe do seksa, a to je nužno kako bi shvatila što njezini klijenti točno žele. Nedopustivo je da netko ode nezadovoljan. 
Većina klijenata gleda na seks kao na intimnu fizičku terapiju. No, ni samostalnim seksualnim radnicima nije ništa lakše. Moraju se dobro uvjeriti da potencijalni klijent ne predstavlja nikakvu opasnost, rezervirati hotelske sobe, promovirati se i voditi internetske stranice. 

2. Seksualni radnici šire bolesti

Svi legalni seksualni radnici u Nevadi moraju se svaki tjedan testirati na spolno prenosive bolesti. U bordelima nikada do sada nije bilo slučaja HIV-a. Obavezno nose kondome tijekom pružanja svih vrsta usluga. Koriste prezervative tijekom oralnog seksa kod muškaraca, a štitnik za zube kada su sa ženama. 
Vode brigu o svom zdravlju i moraju biti u vrhunskoj formi kako bi briljirali. Nikad ne bi riskirale svoje ni klijentovo zdravlje jer bi im to narušilo ugled i mogu izgubiti posao. 

3. Samo odvratne osobe, gubitnici i očajni dečki posjećuju seksualne radnike

Ovakve usluge koristi čitav spektar različitih ljudi. Među njima su parovi srednjih godina kojima fali strasti i uzbuđenja, mladi vojni veterani koji pokušavaju opet normalno funkcionirati u civilnom životu, a ima i veoma uspješnih poslovnih ljudi, odvjetnika i liječnika koji nemaju vremena za privatan život i veze. Također, klijenti su muškarci sa Aspergerovim sindromom kojima su neobične tradicionalne ljubavne veze. No, za većinu tih mušterija to nije samo seks. 
Sarah ima često klijente koji žele izgubiti djevičanstvo s njom pa ih upoznaje sa seksom prvi put. Klijenti se odnose prema seksualnim radnicima s poštovanjem, a oni im daju siguran prostor gdje se osjećaju ugodno sa svojom seksualnošću. To djeluje na njih izuzetno terapeutski. 

4. Seksualni radnici mrze svoj posao

Još jedna kriva pretpostavka. Seksualni radnici se bave time jer im odgovaraju financijski aspekti, a možda im se sviđa i na duhovnoj ili seksualnoj razini. 
Taj posao je iznimno intiman i privatan. Vide ljude kad su najranjiviji, kada su goli i pokazuju im za čime čude. Upostavljaju iskreni odnos s klijentima i vole kada odu opušteni i s vidljivim olakšanjem. Sretni su kada pomognu ljudima da se bolje osjećaju u vlastitoj koži. 
Sarah se često klijenti zahvaljuju i kažu kako nikad nisu bili opušteniji i osjećali veće olakšanje. Nikada se nije plašila odlaska na posao i nije trebala uzimati nešto poput alkohola i droge kako bi lakše odradila smjenu. 

5. Seksualni radnici su "slomljeni" ljudi

Sarah su ljudi svašta rekli u lice ili na internetu. 

"Njezini roditelji su sigurno ponosni, obrazuj se ljigavče, sigurno ima probleme s tatom, zanima me koliko droga uzme kako bi preživjela smjenu."

Ipak, ova profesija je zadnje čime bi se bavila neobrazovana, slomljena žena s ovisnošću o drogi. To je stigma zbog koje se nastavlja nasilje prema seksualnim radnicima. 

"Mi smo ljudska bića i odlučili smo ovako zarađivati za svoj život. To je vrijedan i željen posao koji će uvijek postojati. Stoga treba provesti dekriminalizaciju ili dovesti odgovarajuće zakone. Nužno nam je pružiti sigurnost, socijalne službe i osnovna ljudska prava", zaključila je Sarah.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.