Life
512 prikaza

Seksualne fantazije: Većini privlačan seks u javnosti

Pedeset nijansi sive
Universal Pictures
Na maštanje ih, priznala je čak trećina parova, potiče televizija i film

Seksualne maštarije više nisu tabu tema. Svoje fantazije partneri međusobno dijele i provode ih, vjerujući kako one pospješuju seksualnu sreću. 

Do takvih zaključaka došlo se ispitivanjem 1300 sudionika koje je proveo Lovehoney, tvrtka s igračkama za seks. Gotovo svi anketirani, njih 91 posto je reklo kako je maštalo o seksu, a još ih je više, čak 97 posto potvrdilo kako bi s tim poboljšali svoj seksualni život.   

Pedeset nijansi sive | Author: Universal Pictures Universal Pictures

Žene, ipak, nešto više svojih seksualnih želja provodi u djelo. Parovima nije stran seks u javnosti kojega je većina i probala. Na maštanje ih, priznala je čak trećina parova, potiče televizija i film, a spremni su u djelo provesti i ono što su pročitali u knjigama. Ipak, većina njih još nije spremna da njihove seksualne eskapade budu zabilježene na videu.  

Kada su fetiši u pitanju, 60 posto parova reklo je kako voli glumiti roba, ali se rado igraju i drugih uloga preodjevajući se u njih. Na listi fetiša je grickanje partnera, ali i voajerizam. 

Međutim, u studiji je oko 60 posto ispitanika oba spola priznalo kako im je, unatoč porastu popularnosti "50 nijansi sive" i online pornografije, neugodno zbog svojih fantazija, iako ih većina dijeli sa svojim partnerima. Više od polovice ih je pak zabrinuto jer bi maštarije mogle dovesti i do nerealnih seksualnih očekivanja. 

Suvlasnik Lovehoneya Richard Longhurst je rekao kako se "još nas puno srami svojih seksualnih fantazija, ali je dobro što ih dijelimo s partnerima unatoč neugodnosti". 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.