Life
8466 prikaza

Slavni kuhar: Do 44. godine sve sam trošio na kokain

Anthony Bourdain
Press Association/PIXSELL
Nikad nije štedio i živio je neodgovornim životom punim droge, a danas žali zbog toga

Većinu svog života, Anthony Bourdain nije baš bio zagovornik ulaganja u budućnost i štednje novca.

- Ne želim zvučati kao da se hvalim s time, no činjenica je kako do 44 godine života nisam imao nikakav oblik ušteđevine - rekao je magazinu Wealthsimple.

Dodao je kako je uvijek bio u nekim "kombinacijama", vječito dugujući ljudima novac.

- Uvijek sam bio sebičan i poprilično neodgovoran - kaže Bourdain.

Autor "Kitchen Confidential" i domaćin emisije "Parts Unknown" otkrio je kako je stalno mijenjanje poslova, trajan dug i korištenje droge obilježilo prvi dio njegove karijere.

- Novac je stizao i to puno njega, no novac sam neprestano trošio. Nikad nisam ništa stavlja sa strane, nikad. Obično sam dugovao svom kuharu plaću. Opet, razlog je bio kokain - povjerio se.

No, postao je oprezniji i počeo je razmišljati o štednji novca nakon što je dao otkaz kao kuhar i potpisao ugovor za show Kitchen Confidential. Ipak, iako danas štedi puno više nego prije, njegovo je ukupno bogatstvo znatno precijenjeno od strane medija.

- Mislim da ljudi koji računaju te stvari pretpostavljaju da sam živio razumnije nego što ustvari jesam. Danas živim normalno, imam jedan automobil, no ne uskraćujem si životna zadovoljstva. Uvijek idem za onim najbržim, najlakšim, najudobnijim. Naprosto uživam, jer sam svjestan da vrijeme istječe - otkrio je.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.