Life
6898 prikaza

Slobin tajkun: Ljetovanje plaća 15.000 eura dnevno!

Bogoljub Karić
1/4
Screenshot Youtube
Do prošle je godine cijelo desetljeće proveo u Rusiji jer je za njim bila raspisana tjeralica

Bogoljub Karić, jedan od najbogatijih srpskih poduzetnika ovo je ljeto odlučio cijelu svoju dinastiju Karić počastiti ljetovanjem, a za to je izabrao luksuzni rezort Bečići kod Budve.

Karić je rezervirao cijeli hotel za 42 člana svoje obitelji, a to ga obiteljsko okupljanje košta 15.000 eura dnevno, piše Blic. Naime, cijena noćenja u ovom rezortu je 400 eura, a kako ostaju 20 dana, njih 42 nisu baš "jeftina" obitelj.

Kako doznaje Blic, Karić je sve svoje rođake obavijestio da će on svima platiti ljetovanje kako bi bili na okupu i da se jedino moraju dogovoriti oko datuma, pa su izabrali kolovoz.

Bogoljub Karić | Author: Screenshot Blic Screenshot Blic
Na plaži gotovo da ni nema nikoga osim njih, a cijela obitelj navodno po cijele dane na plaži nazdravlja i časti se, dok djeca vrijeme provode brčkajući se u moru.

Bogoljub Karić je za vrijeme režima Slobodana Miloševića bio najbogatiji Srbin, a u Srbiju se vratio prošle godine nakon što je deset godina proveo u Rusiji. Protiv Karića je bila raspisana tjeralica zbog organiziranog kriminala, osnivanja Mobtela i omogućavanja tvrtkama s Cipra dobivanje deviznih kredita Astra banke bez jamstava.

Prošlog rujna je priopćeno da je zastario postupak koji je vođen pred Višim sudom u Beogradu po optužnici Višeg tužiteljstva iz 2010. kojom je Kariću i još 14 osoba na teret stavljeno da su od 1998. do 2005. nezakonito izvlačili novac iz Mobtela. Tužiteljstvo je obustavilo dvije istrage započete još 2006. protiv Bogoljuba Karića i četvorice suradnika, Sretena Karića, Olge Erdeljanović, Zorana Karića, Dragomira Karića i Olivere Nedeljković.

Druga istraga protiv članova obitelji Karić vođena je zbog sumnje da od kolovoza 1999. do listopada 2000. zloporabom novčanih sredstava Mobtela, koja su se nalazila na računu Astra banke, pribavili nezakonito iznos znatno veći od 1,500.000 dinara i istovremeno omogućili tvrtkama s Cipra dobivanje deviznih kredita bez jamstava.

Obitelj Karić na ljetovanju | Author: Screenshot Blic Screenshot Blic
Tužiteljstvo je navelo da u istrazi nije mogli doći do dokumenata, jer su utvrdili da je za vrijeme likvidacije Astra banke u prostorijama s dokumentima koje je zapečatio sud izbio požar u kojem je izgorio dio dokaza važan za postupak. 

Karić se do prošle godine u Rusiji bavio građevinom, gdje je preuzeo poslove svog brata Dragomira. Bio je uvjeren da će ga, ako se vrati u Srbiju ranije, likvidirati Vojislav Koštunica, koji je prema njegovim riječima, pokrenuo njegov progon.

"To je montirani politički proces kojeg je pokrenuo Koštunica", izjavio je prije nekoliko godina Karić, čija je obitelj, uključujući i njega i danas bliska s Mirom Marković.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 15:17 03.Kolovoz 2017.

    mafija