Life
20743 prikaza

Smrt najluđeg para: U svakog su ispalili preko 50 metaka

Bonnie i Clyde
1/4
Screenshot Youtube
Mjesto njihove smrti ubrzo je postalo meta svih onih koji su željeli komadić ovih gangstera prije dolaska istražitelja

Da kriminal može biti romantičan pokazuje i primjer najpoznatijeg ljubavnog para među kriminalcima, vještog para Bonnie i Clyde. Idealizirali su ih mediji, a od njihove priče napravljeni su filmovi, napisane knjige, snimljeni video spotovi. 

Počeli su još kao djeca iz Texasa, Bonnie Parker kao konobarica, a Clyde Barrow kao radnik. Preuzelo ih je opasno uzbuđenje ere 30-ih, zlatnih vremena slavnih gangstera kao što su bili John Dillinger i Baby Face Nelson.

Slavu su stekli tijekom dvije godine, od 1932. do 1934. godine na njihovom putu kriminala od Texasa do Minnesote. Unatoč tom statusa celebrityja, osobama koje su svi znali, uspješno su izbjegavali uhićenje. Clyde je bio romantizirana verzija gangstera odmetnika, a Bonnie njegova nevina djevojka, koja je je zbog ljubavi, sasvim slučajno postala dio te opasne priče. Ne svojom krivnjom, piše ATI. 

Njihov kriminalni put završio je i na način koji im priliči, s ništa manje drame od one koja je gospodarila njihovim životima. 

Nalog za njihovo uhićenje izdan je u studenom 1933. godine, nakon što je mjesec prije toga u Dallasu uhićen jedan član njihove bande, W.D. Jones koji je Bonnie i Clyde identificirao kao počinitelje nekoliko zločina. Nekoliko mjeseci kasnije, izdan je i novi nalog, ovaj za ubojstvo muškarca u Texasu. Mislilo se često da je Boonie samo promatračica, no farmer koji je tvrdio da je vidio ubojstvo, rekao je da je ona bila ta koja je držala pištolj i smijala se dok je muškarac umirao. 

Njegove izjave završile su na naslovnicama, a policija u Texasu ponudila je 1000 dolara nagrade za njihova tijela, a ne za njihovo hvatanje. Policija je mjesecima tražila ovaj par, kao i suradnik Henry Methvin. Konačno je policija u Louisiani dobila dojavu da su na putu prema Bienville Parish. 

Bonnie i Clyde | Author: Screenshot/Youtube Screenshot/Youtube
Methvin je tamo živjela obitelj a njihova je kuća trebala biti sigurna kuća za Clydea u slučaju da se razdvoje. Tako je i bilo, Methvin je nastavio sam prema Bienville Parishu, a Bonnie i Clyde snalazili su se sami.

Te večeri 21. svibnja 1934. godine policija im je postavila zasjedu na glavnoj cesti, uz pomoć Methvinovog oca kojeg su poznavali. Policija ih je čekala cijelu noć, i dan i noć nakon. Taman kada su pomislili odustati, par se pojavio. 23. svibnja oko 9 sati vidjeli su ih kako jure svojim zloglasnim Fordom V8. Kada su vidjeli Methvinovog oca parkiranog uz cestu, stali su.

Prije nego su izašli, policija je otvorila vatru. Clyde je ubijen odmah, pucnjem u glavu, a jedan se policajac sjeća kako je Bonnie vrisnula kada je shvatila da je mrtav. Ispalili su sve što su imali na njihov auto, a poslije se vidjelo da su izrešetani po 50 puta, svaki. Službeno izvješće pokazalo je da je Bonnie imala 26 rana, a Clyde 17. Pogrebnik je pak rekao kako mu je bilo teško obraditi tijela zbog niza rupa od metaka.

Mjesto njihove smrti ubrzo je postalo meta svih onih koji su željeli komadić ovih gangstera prije dolaska istražitelja. Jedan je muškarac pokušao odrezati Clydeovo uho, a drugi je uzeo komadić krvave haljine s Bonnie. U životu su bili pravi par, no u smrti, suprotno njihovim željama, pokopali su ih na različitim grobljima u Dallasu.

Bonnie i Clyde Ford V8 | Author: Wikipedia Wikipedia
Slavni Ford V8, zvan "auto smrti", putovao zemljom godinama nakon njihove smrti. Prepun rupa i krvavih mrlja, bio je popularna atrakcija na sajmovima, u zabavnim parkovima, tržnicama i to skoro 40 godina. Sve dok se nije i konačno smjestio u hotelu i casinu u Nevadi Whiskey Pete, kao trajni podsjetnik na krvavi, ali slavni par zaljubljenih kriminalaca, odmetnika.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 20:25 25.Svibanj 2019.

    bili su oboje gangasteri ali su ih ubili s 50 metaka izrešetali su ih to je krvnički malo,,,nisu ih ni pokušali uhititi