Life
932 prikaza

Snimke s tzv. humanih farmi: Udaraju, bacaju i kuhaju žive kokoši

Kokoši
Youtube
Aktivisti su potajno snimili nehumane uvjete u kojima se drže životinje na 'humanim' farmama

Aktivisti iz organizacije 'Mercy for Animals' iz Los Angelesa, tajno su snimili ono što nazivaju 'mučenjem životinja' na Foster farmama u Kaliforniji, koje su dobile certifikat Američke humane organizacije, te na svojim stranicama imaju ispisano obećanje da im je prioritet - dobrobit životinja.

No skrivene kamere pokazale su potpuno drugačiju stvarnost. Životinje se drže obješene naglavačke, udara ih se, te im se bezrazložno čupa perje.

Na snimci je ulovljeno kako se jedna živa ptica stavlja u kipuću vodu, nakon što je preživjela oštricu noža koja joj je trebala prerezati grkljan. Druge su pak snimljene dok je kamion u velikoj štali gazio tisuće ptica.

Piliće se izbacuje iz kutija po podu, pri čemu zbog jačine udarca neki ostaju na mjestu mrtvi dok su drugi paralizirani.

Mercy for Animals, koji su snimali u razdoblju od travnja do lipnja, dodali su da su tijekom procesa klanja brojne životinje bile potpuno svjesne, te su osjetile sve što se događalo. Grupa je stoga pokrenula peticiju kojom bi se zabranilo certificiranje zlostavljanja životinja, te su dosad prikupili skoro 9.000 glasova.

Nathan Runkle, predsjednik i osnovač Mercy for Animalsa kritizirao je standarde američke humane organizacije i nazvao ih je preniskima da bi se mogli prozvati 'humanima', te traži da se zabrani korištenje noževa i da se životinje uspavljuju.

"Nije riječ tek o prevari, nego kupci s dobrim namjerama na kraju kupuju meso iz tvorničkih farmi", rekao je Runkle dok je Mark Stubis, glasnogovornik organizacije rekao da imaju stroge uvjete kojima treba udovoljiti i koji se odnose na sve životinje.

Fosters farme, kod kojih su nastale kontroverzne snimke, nakon objave materijala otpustili su pet ljudi, te tvrde da je ponašanje osoba u video snimkama nedopustivo i da ih i sami oštro osuđuju, piše Independent

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.