Life
4044 prikaza

Što je ljubomorna Jackie rekla Marilyn Monroe?

Scena iz filma Misfits
Metro-Goldwyn-Mayer
Marilyn je navodno bila uvjerena kako će John Kennedy ostaviti suprugu i oženiti se njome

Kada je Marilyn Monroe telefonom nazvali Jackie Kennedy kako bi joj priznala da ima aferu s njezinim suprugom, tadašnja prva dama SAD-a samo joj je odgovorila: "Odlično! Iselit ću se iz Bijele kuće, a ti preuzmi sve probleme!".  

Jacqueline Kennedy | Author: White House Photographs White House Photographs

Ova i slične tenzije između JFK-a i Jackie u zadnjoj godini života američkog predsjednika objavljene su u knjizi Christophera Andersena "These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie". Autor u knjizi opisuje kako je Jackie uglavnom bez riječi prihvaćala 'švrljanje' svog supruga s drugim ženama, ali joj je veza s holivudskom divom najviše smetala.

Marilyn je navodno bila uvjerena kako će John Kennedy ostaviti suprugu i oženiti se njome, a  svojoj je dobroj prijateljici Jeanne Carmen više puta rekla – "Zamisli me kao prvu damu!".

Andersen također navodi kako je Jackie osamdesetih godina mrzila Madonnu nakon što je njezin sin John Kennedy Jr. bio u kratkoj vezi sa slavnom pjevačicom. Njih dvoje su izlazili 1988. godine, a Jackie se jako protivila njihovoj vezi.

Jackie Kennedy se nije sviđao Madonnin imidž i stalna provokacija s Crkvom i religijskim motivima, a posebno joj je zamjerala što se na naslovnici magazina Life slikala odjevena kao Marilyn Monroe. Jackie naime nije mogla podnijeti nijedan podsjetnik na aferu njezinog supruga s Marilyn, pa makar to bila i Madonna odjevena poput ikone Hollywooda.

  • BESTpartizan 21:27 15.Rujan 2020.

    maryln monroe je bila u vezi s s jfkem on nije htio vezu s njom i ondase ubila