Life Svjetsko prvenstvo 2018
6620 prikaza

Sve o svađi Messija i trenera nakon poraza od Hrvatske

Leo Messi i Jorge Sampaoli
1/6
REUTERS
U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi

Leo Messi i njegovi suigrači su nakon bolnog poraza protiv Hrvatske od 3:0 na svjetskom prvenstvu u Rusiji svom izborniku Jorgeu Sampaoliu svašta izgovorili u svlačionici, bila je to eksplozivna svađa s izbornikom koju su pokrenuli Messi i Javier Mascherano. Detalj je to iz upravo objavljene digitalne knjige "Mundial es Historias" novinara Ariela Senosiaina, koji radi za TYC Sport i redovni je kolumnist sportskih novina Ole.

Senosiain tako piše da su stariji igrači predvođeni Messijem i Mascheranom okružili Sampaolija i njegove pomoćnike Sebastiana Beccacecea i Lionela Scalonia i bez prekida 15 minuta sipali uvrede na njihov račun, te na kraju rekli Sampaoliju: "Mi uopće ne razumijemo što govoriš. Više ti ne vjerujemo. Mi želimo imati svoje mišljenje".

"Mišljenje o čemu?", pitao ih je Sampaoli, na što su mu odgovorili: "O svemu."

Mario Mandžukić Guinessova knjiga Life Mandžo je postao rekorder, ali bi više volio da nije

U knjizi se navodi da je argentinski izbornik zatim pitao: "Dakle, vi želite sastaviti momčad, voditi treninge, sve?"

Na to mu je Messi rekao: "Deset puta si me pitao za koje igrače želim da igraju i nikada ti nisam rekao nijedno ime. Reci mi, tu sad pred svima, jesam li ti ikad dao ijedno ime?"

Dok je trajala svađa u svlačionici, bio je prisutan i Claudio Tapia, predsjednik argentinskog nogometnog saveza, koji je nakon što je svađa završila rekao Sampaoliju: "Morat ćeš se predati".

Uslijedila je utakmica s Nigerijom na kojoj je stigla potvrda da ga je Sampaoli poslušao. Na jednoj snimci se naime vidjelo kako je Sampaoli zvao Messija i pitao ga da li da u igru, o kojoj je Argentini ovisio prolaz u osminu finala, stavi Agueru. Argentina je pobijedila, otišla u osminu finala i tamo izgubila od Francuske. Sampaoli je dobio otkaz nakon što su se Argentinci vratili kući. 

Svi koji su pratili prvenstvo mogli su primijetiti da odnosi izmeđe Messija i Sampaolija nisu dobri, a govorilo se da je baš nakon utakmice s Hrvatskom Messi preuzeo vodstvo u svlačionici.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Zlata Barbalic
    zelda 13:02 21.Srpanj 2018.

    Lošije su,to više nisu ona zvučna imena koja su nogomet ćinila uzvišnom igrom,dok je novca ,je i njih..