Life
3370 prikaza

Sve više muškaraca stavlja botoks - u testise!

Muškarac u boksericama
Thinkstock
Kirurzi otkrivaju da su im najčešća klijentela za ovaj zahvat bogati poslovnjaci stariji od 40 godina

Iako se većinom koristi kako bi se njime ispeglale bore na licu, s obzirom na pravu pomamu uljepšavanja u modernom dobu, ne čudi da su otkrivene dobrobiti botoksa i na drugim dijelovima tijela.

I dok popularni botulin već gotova dva desetljeća uspješno zamrzava lica žena, danas sve više muškaraca ludi za injekcijama tog neurotoksina na jednom posve neočekivanom mjestu - testistima. Naime, zahvat koji plastični kirurzi u šali nazivaju "skrotoks" obećava muškarcima da će nakon injekcija koža njihovih testisa biti izglađenija, a oni se činiti većima nego ranije.

Iako zvuči bizarno, liječnici predviđaju kako će taj zahvat postati jedan od najpopularnijih među muškarcima u godinama koje dolaze, osobito sudeći po početnom zanimanju.

Ilustracija naranči | Author: Thinkstock Thinkstock

- Najviše su zainteresirani uspješni i bogati poslovni ljudi od 40 godina pa nadalje. Na taj način oni žele zadržati mladenački izgled i osjećati se mlađe - objašnjava dr. John Mesa koji kaže kako u praksi ovaj postupak nazivaju i "peglanjem jaja".

Uslijed procesa starenja i na testisima se javljaju promjene poput boranja i spuštanja, a ono što se muškarcima sviđa kod botoksa u tom dijelu je činjenica da oni nakon zahvata izgledaju ne samo mlađe, već i veće.

Do kuda će ići bizarni trendovi u industriji estetske kirurgije teško je predvidjeti, no čini se kako sve dok ima klijenata spremnih na sve, straha za industriju uljepšavanja nema.

 

 

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.