Life
21165 prikaza

Tajne seksualnog života Gandhija: Bio je pohotnik!

Povijesne ličnosti
1/2
Wikipedia
Najnoviju biografiju indijskog Oca nacije napisao je Jed Adams, a u njoj je istražio njegov intimni život

Često je svojim sljedbenicima držao predavanja o seksu i čednosti, a njegovi savjeti nerijetko su bili vrlo detaljni i provokativni. Stavovi mu nisu uvijek bili i popularni, a Jawaharlal Nehru, prvi premijer nezavisne Indije, opisao je Gandhijev savjet mladencima da 'ostanu u celibatu zbog svojih duša', neprirodnim i abnormalnim. Tako u svojoj provokativnoj, upravo objavljenoj knjizi 'Gola ambicija', piše Jad Adams. Autor je u upravo obavljenoj Gandhijevoj biografiji, skinuo s njega aureolu sveca i istražio podvojenost između njegove velike vizije o neovisnoj Indiji i njegove nepokolebljivosti kad su u pitanju bili vegetarijanstvo, odjeća i apstinencija od seksa. 

Autor knjige Adams, detaljno je proučio sva Gandhijeva djela i kako je rekao, 'postale su mu jasnije pojedinosti koje pridonose bizarnoj povijesti njegovog seksualnog života.' Zanimalo ga je što se krije iza Mahatminih pobožnih molitvi za čednost i njegove navike da spava pored golih djevojaka, kako bi na kušnju stavio svoju moć suzdržavanja od seksa. Zapravo, Adamsa je zanimalo je li Gandhi bio 'najopasniji prikriveni seksualni manijak'?

Iako se za sve ovo znalo još tijekom njegovog života, njegov intimni život dugo se držao u tajnosti čak i nakon njegove smrti, jer ga se željelo prikazati kao 'Oca nacije'. Mohandas Mahatma Gandhi rođen je 2. listopada 1869. godine u indijskoj državi Gujarat i oženio se kad mu je bilo 13 godina za godinu dana stariju Kasturbu. Po standardima Gujarata, to nije bilo prerano. Mladi par imao je normalan seksualni život. Dijelili su krevet u zasebnoj sobi u njegovoj obiteljskoj kući i Kasturba je uskoro ostala trudna.

Mahatma Gandhi | Author: Wikipedia Wikipedia

Sve se promijenilo dvije godine kasnije. Njegov otac je umirao u susjednoj sobi, ali je Gandhi ostao u krevetu opijen ljubavnim zanosom s Kasturbom, pa je propustio očevu smrt. Mladog Gandhija to je toliko duboko potreslo da je počeo osjećati odbojnost prema ljubavnoj požudi koju je povezivao s očevom smrću. Svejedno, imali su još troje djece, od kojih se najmlađi Devdas rodio 1900. godine, kad je Ghandiju bilo trideset.

                                                                          NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI...

  • Stranica 1/2
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.