Life
48686 prikaza

"Tata je oženio moju sestru, meni je to neoprostiv grijeh"

Ronan Farrow
1/6
REUTERS
Prije tridesete godine ostvario je gotovo nevjerojatnu filmsku karijeru u diplomaciji, novinarstvu i humanitarnom radu

Ako je Woody Allen bio dijete zatočeno u tijelu odrasle osobe, koji se uvijek rugao odgovornostima "velikih", piše Guardian, onda je njegov sin Ronan Farrow starmalo dijete, koje je prerano odraslo i koje iskreno želi svijet učiniti boljim mjestom. 

Ronan, Pulitzerom nagrađeni novinar, i Woody, vjerojatno najveći živući američki redatelj, imaju odnos dostojan grčke tragedije. Iz tih je, počesto vrlo javnih svađa i skandala, Ronan, koji je rođen kao Satchel Allen, vukao "inspiraciju". 

Mladić s navršenih samo trideset godina najmlađi je diplomant Bard Collegea, koji je tamo filozofiju diplomirao sa samo 15 godina, a onda krenuo studirati pravo na Yaleu. Gdje god je došao njegovi su profesori bili fascinirani njegovim talentom za pisanje, kao i inteligencijom.

U protekle je tri godine "razotkrio" Harveyja Weinsteina i de facto pokrenuo MeToo i TimesUp pokrete, a napisao je i knjigu "War on Peace" o sumraku američke diplomacije, koju su politički stručnjaci već prozvali jednom od "najvažnijih i najpametnijih uradaka desetljeća".

Woody Allen ZLOSTAVLJAČ Life Hollywood 'gori': "Više nikada nećemo raditi s Woody Allenom!"

Farrow je, to je činjenica, dobio sve benefite koji mogu snaći dijete holivudskog plemstva. Jedino biološko dijete redatelja i glumca Woodyja Allena, i glumice Mije Farrow čiji su roditelji, pak, irska glumica Maureen O'Hara i australski redatelj John Farrow. 

Rođen je kao Satchel O'Sullivan Allen, ime je dobio po poznatom igraču bejzbola Satchelu Paigeu, a kako bi se odvojio od oca Ronan se kao 10-godišnjak počeo nazivati Seamus, no Amerikanci to nisu mogli izgovoriti pa je ime, kada je to postalo moguće, promijenio u Ronan.

Kao petogodišnjak Ronan je svjedočio groznom raspadu braka roditelja, optužbama protiv oca da je seksualno zlostavljao usvojenu sestru Dylan koja i danas iznosi iste optužbe o "neprimjerenim dodirima na tavanu" kada je ona bila malena djevojčica, nedugo nakon što su se roditelji razišli. 

Treće dijete slavnog para, Moses Farrow, pak brani oca i tvrdi ono što su u jednom trenutku tijekom istrage zaključili i psiholozi - Dylan je zatrovana od strane majke.

"Uvijek se veselila očevom dolasku, te su optužbe krenule tek kada su se rastali", kaže Moses. A cijeli svijet sjeća se kako su se, i zašto, razišli Woody i Mia.

Farrow je jednog dana pronašla fotografije nage Soon Yi Previn, njezine usvojene kćeri iz prijašnjeg braka s Andre Previnom. Tada dvadesetogodišnju djevojku fotografirao je njezin poočim Woody Allen, koji je kasnije na sudu rekao kako je "mislio da će afera ostati tajna". Allen i Soon Yi danas su u braku i imaju dvoje usvojene djece.

Pulitzer pobjednici POBJEDNICI Top News Njujorške novine dobile Pulitzera za razotkrivanje Weinsteina

Ronan se, iako mu to nije lako, cijeli odrasli život pomalo zezao na tu temu.

"Sretan dan očeva, ili kako to u mojoj obitelji kažemo, dan šogora", tvitao je jednom Farrow. Oca, kojeg tako ne naziva, ne štedi, a sestru Dylan i njezine optužbe beskompromisno podržava.

"Moj je otac oženio moju sestru i ja sam time postao njegov sin i šogor, to je neizbrisiv moralni transgres", kaže Farrow čija majka, Mija, također nije na glasu kao "normalna i obična" zvijezda. 

Mia je priznala kako je, paralelno uz vezu s Woodyjem, i dalje nalazila vremena da se susreće i viđa sa svojim bivšim suprugom Frankom Sinatrom, čak jednom rekavši kako nije sigurna koji je od dvojice Ronanov otac. Tračevi već godinama kruže SAD-om kako je plavooki i ljepuškasti mladić slika i prilika Sinatre, a New York Post je u jednom članku argumentirao kako je "novinar gotovo sin obojice, ima Sinatrin šarm i Allenov mozak".

Nastavak na sljedećoj stranici...

  • Stranica 1/2
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kata79 10:03 16.Svibanj 2018.

    vjerojatno najveći živući američki redatelj (?)....

  • ada 01:57 16.Svibanj 2018.

    pravi mamin sin, jako njoj sliči...zgodan je...

  • Achmed_The_Dead_Terrorist 00:13 15.Svibanj 2018.

    Mali je Sinatrin sin, to je svima jasno.