Life
110432 prikaza

Tjerao muževe da drže svoje žene dok ih drugi siluju

Ilustracija žrtve kulta
screenshot/youtube
Sljedbenici Proroka vjerovali su da je on predsjednik SAD-a, a svjedoče kako su on i još 15 muškaraca očevi sve djece rođeni u kultu od 8000 ljudi

Poligamistička mormonska seksta čiji je vođa bio bivši osuđenik za silovanje djece zabranjivao je svojim muškim pripadnicima da postanu očevi. Umjesto toga, prisilio ih je da gledaju kako im žene siluju oni koje je nazivao "nositeljima sjemena" - članovima njegove crkve s "vrijednom krvi".

Fundamentalistička crkva Isusa Krista i posljednjih svetaca (FLDS) koju vodi Warren Jeffs odražavala je obrede "ritualnog razmožavanja" nakon što je zabranila supružnicima da se međusobno dodiruju, stoji u sudskim dokumentima i izvješćima privatnog istražitelja. 

Sam Brower, privatni istražitelj koji je napisao knjigu "Prorokov plijen", koja je kasnije pretvorena u dokumentarac, kaže je pravilo "bez kontakta" bilo strogo obvezujuće, a par se čak nije smio niti rukovati, a kamoli zagrliti ili seksati, piše CNN.

Kult Warrena Jeffsa | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube
Isprani mozgovi slijede osuđenog za silovanje djevojčica

Sud u teksaškom San Angelu proglasio ga je krivim za silovanje djevojčica - jer je curice stare između 12 i 14 godina proglašavao svojim nevjestama, a potom ih je brutalno seksualno zlostavljao.

Na kraju suđenja, taj je monstrum dobio doživotnu kaznu plus 20 godina, a 2008. su vlasti upale na njegov ranč i maknule čak 460 djece s imanja, uključujući i majke mlađe od 18 godina. 

No, to Jeffsa nije spriječilo da i iza rešetaka uspostavi kontrolu i vješto manipulira bolesnom zajednicom s čak 8000 pratitelja.

- On je na puno načina jači sada kad je zatvoren, a svatko tko misli da to nije tako se vara - zaključio je repoter Mike Watkiss koji je posjetio zajednicu godinu dana nakon Jeffsova uhićenja.

Lokacije poligamnog mormonskog kulta u SAD-u | Author: cnn.com cnn.com
FLDS-i, radikalna mormonska krila koja zastupaju poligamiju, od glabe su se crkve odvojili prije više od 100 godina, a svoje zajednice navodno imaju u više gradova diljem SAD-a.

Prorok i 15 muškaraca očevi su svoj djeci rođenoj u kultu od 8 tisuća ljudi

Charlenne Jeffs, Warrenova sestra koja se odrekla svake veze s njim, opisala je ulogu onih s "dostojnim sjemenom", kao i ritualne obrede silovanja za za vrijeme svjedočenja na sudu za skrbništvo .

- Crkveni starješine odabiru tko je taj "nositelj sjemena", odnosno tko ima uglednu krvnu lozu. Dužnost je supruga da drži njene ruke dok nositelj sjemena "širi svoje sjeme". Laički rečeno, od muža se zahtijeva da bude u istoj sobi i pridržava svoju ženu za ruke kako se ne bi otimala, dok je siluje jedan ili više muškaraca - napisala je u pismenoj izjavi sudu.

Kult Warrena Jeffsa | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube
Tako su, od zabrane dodirivanja, ukupno samo 16 muškaraca, od kojih je jedan Jeffs, očevi svakom djetetu u zajednici.

Jeffs je bio taj koji je odlučivao gdje će ljudi živjeti, što će raditi i s kim će ulaziti u brak. No, ta poligamija nije bila i stvarna stvar, budući da su muževima i ženama bili zabranjeni kontakti.

Djeca iz kulta ne znaju tko je Deda Mraz ili što je AIDS

Djeca unutar kulta od mladosti su prisiljeni na rad, a ne pruža im se nikakva osnovna naobrazba, jedino ona koja je vezana za posao koji obavljaju.

Djecu se u školi tako uči da je Jeffs bio predsjednik SAD-a te da je Bog odveo Neila Armstronga dalje od Mjeseca tijekom leta Apolla 11, piše Daily Mail

Nakon što je  tima odbjeglim djevojkama iz kulta ispitivano opće znanje, reporteri ABC-a su otkrili kako oni nikad nisu čule za Ronalda Reagana, Djeda Mraza ili pak što je to AIDS. 

Kult Warrena Jeffsa | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube
Žene su uvijek prekrivene od gležnjeva do vrata te ih se u zajednici uči kako su njihova tijela "sveta" te kako moraju biti skromne. Osim toga, zabranjeno im je rezati kosu jer se vjeruje da će s njom prati noge muškaraca na nebu.

Sve žive u poligamnim brakovima u kojima svaki muškarac ima po tri "sestrinjske žene".

Pogledajte video:

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • Shaft1980 22:50 17.Rujan 2017.

  U kojem mi svinetu zivimo

 • ETERA 19:46 17.Rujan 2017.

  SVE RELIGIJE; SEKTE I POLITIKE IMAJU ISTI MODUS OPERANDI ISPIRANJA MOZGA A TO JE MASOVNA HIPNOZA. HIPNOZA JE PRIRODNA METODA PROLASKA KROZ ZAPORNICU U PODSVIJEST GDJE SE TAKO MIJENJA PROGRAM RAZMIŠLJANJA I POIMANJA. VRLO ŠIROKA TEMA KOJU SVI POKVARENJACI SKRIVAJU ... prikaži još! KAO ZMIJA NOGE A JAKO JE DOBRO KORISTE NA SVE NAČINE.

 • nelson 10:25 17.Rujan 2017.

  bolesno