Life
1752 prikaza

'Top tajna': Morali smo hitno odobriti terase Horvatinčiću!

Postavljanje metalne konstrukcije na Cvjetnom trgu građani dočekali s negodovanjem
Sanjin Strukić (PIXSELL)
Zrinka Paladino je na drutšvenoj mreži objavila opsežan status u kojem objašnjava kako su uopće ekspresno izdane dozvole za spornu terasu na Cvjetnom trgu

O spornoj Horvatinčićevoj terasi na Cvjetnom trgu koja je uzburkala Grad Zagreb oglasila se i zamjenica pročelnika Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode Zrinka Paladino. Ona je na društvenoj mreži objavila opsežan status u kojem objašnjava kako je uopće izdana dozvola za terasu. 

Paladino je istaknula kako je zanimljivo da je u tjednu predaje zahtjeva i izdavanja odobrenja baš bila na godišnjem.

Dakle, u Gradskom zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode, u kojem sam u ulozi, ni manje ni više, zamjenice pročelnika, priča je otpočela osobnim dolaskom zamjenika pročelnika Gradskog ureda za graditeljstvo (i ostalo) koji je pročelniku Silviju Novaku početkom rujna uručio dva projekta na hitnu ovjeru. Odabrana je osoba od povjerenja, koja istovremeno još i hitnije "odrađuje" i Britanac i koješta drugo (čak mnogo kobnije po grad) pa je za tri dana rješenje i izdano. Uručeno je ponovno istom zamjeniku pročelnika koji je po njega osobno došetao (jučer ujutro je isti s velikim zanimanjem prošetao mjestom zločina i sigurno se, ne treba u to sumnjati, s gradonačelnikom zgražao nad zatečenom situacijom na milom nam trgu).

U Zavodu, u kojem, nakon što je pred šest godina glasovima na kolegiju kolektivno nadglasan, pročelnik u svojim mandatima nije održao niti jedan stručni kolegij, te u kojem sve važne predmete rješava jedan građevinski tehničar i dvije odabrane arhitektice, o "Top Secret" akciji nitko (osim par ljubimaca ljudskog lika) nije znao ništa, pa se ja eto pitam tko bi mogao biti odgovoran za nastalo stanje koje će vjerojatno kulminirati predstavom gradonačelnika, popraćenom vatrometom i sječom glava "sudionika"...

Imam i par pitanja:

Može li čovjek, ako stvarno traži glavnog krivca, sam sebe dekapitirati?

Primaju li na Akademiju dramskih umjetnosti i šezdesetogodišnjake?

Tko bi u ovoj cvjetnoj bajci bio najodgovorniji?

Glavni i odgovorni urednik ili ono dvoje najniže pozicioniranih službenika u dva "odgovorna" gradska ureda, koji žive i postupaju u strahu i uvjerenju da ukoliko ne otipkaju sve što im se naloži od strane pročelnika, dobivaju otkaz (premda bi trebalo biti baš obrnuto)... - iznijela je Paladino kratku kronologiju. 

Spomenuti zamjenik pročelnika Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet je bliski Bandićev suradnik Alan Ordulj. Upravo iz tog Ureda, Tportal je dobio odgovor kako je Hoto Centar dobio sve potrebne dozvole.  

Ako je točno sve što je Paladino napisala, teško se mogu očekivati bilo kakve suspenzije koje najavljuje gradonačelnik. Ordulj mu je bliski suradnik, a čak je i bio s njim na tiskovnoj na Cvjetnom trgu! Status Paladino otkriva i da se očito pogoduje i na drugim lokacijama u gradu, te se ne poštuju sve procedure za zaštitu spomenika.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.