Life
11716 prikaza

Turisti poludjeli za poljima lavande, plaćaju i ulaznice

Polja lavande
wikipedia
Uzgajivači zadovoljno trljaju ruke jer više zarade od prodaje ulaznica nego li od prodaje lavande

Ovih dana uzgajivači lavande u Velikoj Brianiji trljaju ruke. Osim što zarađuju od prodaje ove plemenite biljke, zaradu im u znatnoj mjeri donose i turisti. 

Kultivirana polja lavande postala su hit među posjetiteljima ove zemlje i turistički djelatnici preporučuju ima da svakako posjete polja zasađena lavandom kako bi uživali u bajkovitim prizorima i još ugodnijem mirisu.

Turisti iz cijelog svijeta hrle na polja lavande. Glavna razonoda im je snimanje selfija, a za to im se naplaćuju i ulaznice. 

Kako je rekao vlasnik plantaže, godišnje dolazi i po 40-50-000 ljudi, a iz godine u godinu taj brojka raste i uskoro će poljoprivrednici više zarađivati od ulaznica, nego li od prodaje lavande. 

"Kad je gužva, onda dnevno ima i po 4000 ljudi. Doduše, to ima i svojih loših strana jer za sobom ostavljaju ponekad smeće, a neki i ne paze previše na usjeve", rekao je. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.