Life
24624 prikaza

Tužan život propale i napuštene bogatašice

Ruth i Bernie Madoff
Screenshot Youtube
Desetljećima je bila udana za najvećeg financijskog prevaranta na svijetu, ali sad joj u životu ne cvjetaju ruže

Bernie Madoff zloglasni je američki poduzetnik i najveći financijski prevarant na svijetu. Upravljao je piramidalnom shemom vrijednom 18 milijardi dolara i osuđen je zbog toga na 150 godina zatvora. Međutim, i njegova supruga je osjetila posljedice Bernijevih financijskih manipulacija.

Ruth Madoff izgubila je novac, status u društvu, ali još važnije, izgubila je i dvojicu sinova otkako je Madoff priznao prijevaru krajem 2008. godine. Stariji sin Mark počinio je samoubojstvo 2010. godine, a mlađi Andrew umro je od raka 2014. godine.

Ovih dana ona živi dosta povučeno u gradiću od oko 6.000 stanovnika u Connecticutu. Gotovo svi znaju tko je ona, ali svi je ostavljaju na miru. "I ona pravo na privatnost. Zašto je ne pustite na miru", oštro je kritizirala jedna gospođa fotografa New York Posta kad je pokušao uslikati Ruth Madoff.

Nekada je ona redovito ostavljala stotine dolara najskupljim frizerima u New Yorku, često je odlazila na manikuru i pedikuru, a bila je i rado viđen gost kod brojnih kozmetičarki. Međutim, sve se promijenilo. Sada je češće možete vidjeti u šetnji lokalnim plažama. Njene nove prijateljice su gospođe koje se bave izradom i prodajom ručnih radova, gospođe koje ne troše vrijeme ni novac na uljepšavanje. "Da ne žive u Old Greenwichu rekli biste da su beskućnice. Ruth provodi jako puno vremena s njima", ispričala je jedna susjeda.

Na prvi pogled se može učiniti da ju je nova zajednica prihvatila, ipak postoje brojne sumnje. "Ne pušim tu priču da nije znala ništa i da joj je bilo teško. Nije je zateklo ni pola nevolja kakve su zatekle ljude zbog njenog supruga. Ljudi su zbog Madoffovih počinili samoubojstva. Kako možete dijeliti krevet s nekim toliko godina i ne znati što on radi", ispričao je vlasnik jednog dućana u Old Greenwichu.

Ruth je bila udata za Bernija dugih šest desetljeća, od svoje osamnaeste godine. Čak i nakon što je on osuđen na zatvorsku kaznu, pokušavala je održavati dobre odnose. Redovito ga je posjećivala u zatvoru, ali sve je to prestalo nakon što je sin Andrew postavio ultimatum. Ili će nastaviti posjećivati oca ili će nastaviti posjećivati sina i dvije unuke. Ona je odabrala sina, ali tek nekoliko godina kasnije ga je izgubila.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.