Life
423 prikaza

TV voditeljica uzvratila huliganima uživo - ovo neće brzo zaboraviti

Navijači Toronta dobacuju reporterki
Youtube
Snimanje uživo nosi određene rizike, a pogotovo su ugrožene reporterke kojima muškarci znaju svašta dovikivati, ali jedna žena je uzvratila, te su uslijedile posljedice

Domaći navijači povremeno se dosjete pa viču novinarkama da im 'bace nešto da se igraju', no u Americi je najpoznatija seksistička dosjetka FHRITP (F*ck her right in the p*ssy). I dok se većina tek pravi da nisu čule što im dovikuju, reporterka Shauna Hunt je unatoč prijenosu uživo za vrijeme nogometne utakmice Toronto - Houston Dynamo odlučila stati na kraj ovakvom zlostavljanju.

Ona je nakon jednog takvog uzvika prekinula intervju i okrenula se prema grupi muškaraca među kojima je bio i onaj koji je uzviknuo prostotu. Kad mu se suprotstavila, muškarac je izjavio da to nema veze s njom osobno, nego da je riječ o načinu zabave. 

Hunt je tu poludjela i rekla im svima da je to 'odvratna stvar za reći' i da joj je dosta toga. "To mi dobacuju svakodnevno. Deset puta dnevno mi tako nešto viknu nepristojni tipovi poput vas... Kad mi pričate u mikrofon i izgovorite to u kameru da mogu vidjeti ljudi na televiziji na kojoj radim, to je bez imalo poštovanja i ponižavajuće za mene."

Drugi muškarac je uzvratio da njega nije briga za to i da je to podvala iz Engleske, te da je sretna da ne živi tamo jer bi dobila još i vibrator u uho. Dodao je da to smatra sjajnim i vrijednim poštovanja.

Na sreću, njegovo oduševljenje ne dijele svi, pa su poslodavci dotičnom muškarcu, identificiranom kao Shawn Simoes, odlučili "zahvaliti" na njegovim riječima tako što su mu uručili otkaz. Tvrtka Hydro One objavila je da je među osnovnim načelima tvrtke poštovanje svih ljudi, te da ne trpe diskriminaciju ili zlostavljanje bilo kojeg tipa.

Nogometni klub Toronto (čiji su navijači muškarci iz videa), odlučio je pak kazniti Simoesa i druge uključene tako što će im zabraniti dolazak na utakmice, a zabrana će vrijediti najmanje godinu dana, piše Washington Post.

Inače, prije su poslodavci mogli kazniti svoje zaposlenike za ponašanje izvan ureda jedino kad bi im ono direktno nanijelo štetu, ali zahvaljujući društvenim mrežama danas poslodavac može kazniti zaposlenika čak i zbog neodobravajućeg statusa, nepovezanog s poslom. Poznati takav slučaj je iz 2002. godine kad je na stranici na kojoj se odavala počast tinejdžerki Amandi Todd, koja se ubila nakon godina zlostavljanja, muškarac iz Toronta objavio grubi komentar koji ga je na kraju koštao posla.

Nije još poznato hoće li i prvi muškarac koji je govorio na video snimci dobiti otkaz, jer su zasad njegovi poslodavci izjavili samo da ovo ponašanje shvaćaju ozbiljno i da će se 'pozabaviti njime'.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.