Life
32398 prikaza

U kanalizaciji našli kravu, aligatora, bebu...

Kanalizacijski otvor ispod zemlje
Thinkstock
Kanalizacijski otvori skrivaju brojne tajne, a nitko ne zna kako su ove bizarnosti završile tamo

Kanalizacije su smrdljiva i odvratna podzemlja gradova diljem svijeta, no ponekad iznenađuju bizarni predmeti koje su ljudi pronašli tamo, a neki su ih se očigledno htjeli rješiti - najčešće kroz WC školjku ili pak tako da su fizički nešto ubacivali u kanalizacijske otvore.

Alogator pronađen u kanalizaciji | Author: sewerhistory.org sewerhistory.org

Aligator

U kanalizacijskom otvoru širokom 1 metar u Texasu 2006 je pronađen 276 kilograma težak aligator. Bio je toliko velik da se nije mogao niti pomicati u kanalizacije, a ostaje misterijem kako je završio unutra.

Fosil dinosaura

70 milijuna star fosil dinosaura je vjerojatno zadnja stvar koju bi itko očekivao naći dok iskopava kanalizacijski tunel. No, upravo se to dogodilo 2010. kad je grupa radnika uređivala sustav kanalizacije u kanadskoj Alberti. Nakon što su pronašli neobičnu kamenu formaciju, paleontolog ju je pregledao te potvrdio kako je riječ o fosilu dinosaura koji je pripadao dalekom rođaku Tyrannosaurusa rexa, Albertosaurusu. 

Marihuana pronađena u kanalizaciji | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Marihuana

Netko je, pretpostavlja se u vrlo žurnom pokušaju rješavanja ilegalne supstance, bacio u WC školjku sjemenke marihuane u državi Washington. Ono što se dalje dogodilo je nevjerojatno - sjemenke su se uhvatile u tako nepovoljnom okruženju te počele rasti unutar kanalizacije.

Krava

Iako do danas nikome nije jasno kako je sirota kravica završila u uskom kanalizacijskom otvoru, to se dogodilo u kineskoj provinciji Fuijan. Nju su čuli lokalci kako muče, a izvadili su je tako da su proširili rupu te koristili dizalicu.

Krava pronađena u kanalizaciji | Author: castagra.com castagra.com

Beba

U Kini je 2013. otkriveno novorođenče u kanalizacijskoj cijebi. Navodno je njegova 22-godišnja majka otišla na WC i dok je sjedila na WC školjci počela je osjećati bol u abdomenu, a beba je samo iskliznula van te je ona navodno nije mogla spasiti. Prema kineskim medijima, žena je ostala trudna nakon seksa za jednu noć s muškarcem koji je poslije odbio bilo kakvu odgovornost, a sama nije mogla platiti pobačaj. Trudnoću je krila od obitelji, a beba je na opće čudo preživjela.

Beba pronađena u kanalizaciji | Author: mic.com mic.com

Zlato

Teško je zamisliti da kanalizacija može biti dom nečemu tako lijepom, skupom i cijenjenom kao što je zlato, no prolanazak iz kanalizacije u sjeverozapadnom Tokiju dokazuje suprotno. Tamo je lokalno odražavanje 2009. pronašlo na stotine kilograma zlata. Prisutnost zlata u kanalizaciji objašnjava se korištenjem precizne opreme s plemenitim metalom u toj regiji Japana.

Još jedan vrijedan zlatni predmet, ali obogaćen dijamantom, pronađen je na Floridi. Tamošnjoj domaćici je navodno ispao dok je kupala sina.

Prsten pronađen u kanalizaciji | Author: Fox/Screenshoot Fox/Screenshoot

Ručne granate

Ljudima je očito ponekad teško rješavati se oružja tako da ga odnesu u policiju, a kanalizaciju smatraju znatno prikladnijom za to. Nekolicinu ručnih granata pronašla je ekipa održavanja kanalizacija u samom centru Londona.

Mini Cooper

Polovica ovog automobila pronađena je nakon što je otkriveno da je jedan kanalizacijski otvor u Londonu blokiran. Do danas nije otkriveno niti kako je Mini Cooper došao tamo, kao ni zašto bi ga netko tamo stavio.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.