Life
1203 prikaza

Uljezi im živjeli na tavanu, u ormaru, pod krevetom...

Bakica koja sjedi na drvenom stolcu
Themoviedb.org
Dom bi trebao biti mjesto gdje se osjećamo najsigurnije - pa smo i najranjiviji na iznenađenja. Otkrijte priče ljudi kojima su uljezi živjeli pod krovom

Zatvoriš vrata i osjećaš se sigurno, odvojeno od neznanaca i u krugu obitelji - tako bi trebao zvučati opis svakog doma. Pomisao provale i neznanca koji kopa po njihovim stvarima većini zvuči jezovito, no pravi je horor ako vam se uljez useli u dom a vi o tome nemate pojma...
Upravo takvih pet stvarnih priča utjerat će vam strah u kosti.

1. Godinu dana živjela na polici u ormaru

U Japanu je 2008. jedan čovjek u više navrata prijavljivao policiji da mu stvari nestaju iz doma, no oni su počeli sumnjati da je lud budući da je kuća bila zaključana, a nisu postojali dokazi provale. Ipak, netko mu je stalno krao hranu, a još bi se i nekako pomirio da je riječ o životinjama da to nije bila hrana iz hladnjaka i zamrzivača.

Nakon što je na rubu živaca pozvao policiju, a kako je imao i "veze" - bili su prisiljeni pretražiti njegov dom. Ono što su pronašli ih je zapanjilo, u ormaru su pronašli ženu Tatsuko Horiwaka koja se skrivala na vrlo bizarnom mjestu, na gornjoj polici ormara. Tako sklupčana živjela je punih godinu dana, a u kuću je ušla jednom prilikom u kojoj vlasnik nije zaključao kod odlaska u trgovinu. Izbjegla je da je zapazi tako što je bila iznimno uredna, a motiv joj je bio "živjeti na nečijoj grbači" a da ne mora raditi.

2. Skrivao joj se ispod kreveta

Carlo Castellanos-Feria upoznao je Michelle Fredenburg-Onio u bolnici u Washingtonu gdje su oboje radili. Ona je bila šefica fizikalne terapije, dok je on bio vratar. Carlo je postao opsjednut s njom u toj mjeri da ju je počeo pratiti. U jednom trenutku, domogao se njezinih ključeva te izradio duplikat. Time si je otvorio pristup njezinom stanu, a ključeve joj vratio bez da je primijetila.

Jednog dana je otišao u stan te joj ugradio mini kameru na ormar u spavaćoj sobi, no čuo je kako je s dečkom došla kući te se brzo sakrio ispod kreveta. Tamo je proveo nekoliko dana prije nego što ga je Michellin dečko uhvatio - ispod kreveta je imao kondome, rukavice od lateksa i kabel za struju. Uhitili su ga i nakon toga pretražili njegov stan - u njemu se nalazio "oltar" koji je posvetio Michelle s njezinim fotografijama, video kasetu s njezinog prvog vjenčanja, neke njezine komade odjeće... Po toj je priči nastao i horor film nazvan "Under the bed".

 

3. Bivši je imao "na oku"

U prosincu 2014. neimenovana žena iz Kalifornije je bila zabrinuta zbog čudnih događaja u svome domu. Bila je sigurna kako to ima veze s njezinim bivšim dečkom, 27-godišnjim Miguelom Luaom. Sumnjala je da joj je provalio u kuću, krao joj stvari, premještao ih - uglavnom izluđivao je. Jedne večeri stavila je mobitel na punjač i otišla spavati, a usred noći kod odlaska na WC primijetila je kako mobitela nema na punjaču.

Otrčala je do telefona i pozvala policiju, a oni su pronašli Miguela u ventilacijskim cijevima koje su bile povezane s tavanom. Ljubomorni je bivši nadgledao jadnu ženu, a možda se ne bi niti otkrio da je mogao suzdržati svoju znatiželju i ne kopati po mobitelu. Priznao je policiji da je motiv bio želja da sazna dopisuje li se ona s nekim drugim. Dobio je uvjetnu kaznu, obavezno liječenje i zabranu pristupa.

4. Nije duh, već čovjek

Theodore E. Coneys imao je velikih financijskih problema 1941. g., i nakon što se obratio svima kojima je mogao za pomoć i bio odbijen, prisjetio se starog prijatelja Philipa Petersa, kojeg nije vidio godinama. Došao je do njegove kuće u američkom Denveru te ju pronašao praznu i otključanu. Philip je za to vrijeme bio u posjeti svojoj ženi u bolnici. Coneys je tako sam ušao u kuću, malo istraživao po njoj i pronašao mala vratašca koja vode u sićušnu tavansku sobu.

Odlučio je kako neće čekati starog prijatelja, već se jednostavno useliti u to potkrovlje gdje će mu biti bolje nego na cesti usred zime. Coney je bio nizak čovjek i to mu je olakšavalo kretanje, a s tavana je silazio kad bi Philip izašao iz kuće. Tada bi se poslužio njegovim jelom i WC-om. Nakon mjesec dana takvog života, problem je nastao nakon što je Coneys pogrešno pretpostavio da je Philip izašao te je krenuo kuhati dok je ovaj zapravo spavao. Nakon što se probudio, nije ga prepoznao već je zgrabio pištolj misleći da je običan lopov. U kratkom je obračunu Coneys uspio doći do pištolja i upucati Philipa.

No, čak ni tada nije odlučio iseliti, a policija je bila u čudu kako je ubojica uspio izaći iz zaključane kuće. Nakon što se u kuću vratila Philipova žena, sve su kućne pomoćnice odlazile jer su bile uvjerene da je kuća opsjednuta. Naime, u gradu se pričalo kako gore svjetla te se vide pokreti u doba u kojem u kući nema nikoga. Naposljetku, policija je počela nadzirati kuću, a Coneys je uhićen tek 11 mjeseci nakon useljenja - policajci su primijetili njegovo lice kako viri iza zavjesa, ušli su u kuću i zatekli ga kako se penje na mali tavan. Završio je u doživotnom zatvoru.

Horor | Author: Thinkstock Thinkstock

5. Uljez je živio u dva kvadrata

U Washingtonu je 73-godišnja Velma Kellen bila vrlo zbunjena kad su se neobične stvari počele događati u njenoj kući. Pronašla bi otvorena stražnja vrata mada ih je zaključala, često je znala osjetiti neobičan miris, a u zimu je počela primjećivati probleme s grijanjem. Tada je pozvala majstora da provjeri cijevi, a on je pronašao nešto vrlo zanimljivo u oknu ispod ventilacije.

Naime tamo, u svega dva kvadrata, nalazila se buksa u kojoj je netko očigledno živio. Osim odjeće i deke, pronađeno je i nekoliko praznih boca alkoholnih pića, kao i nešto marihuane. Budući da je prostor bio nizak, netko je mogao boraviti tamo samo čućeći, sjedeći ili klečeći, a policija vjeruje kako je "opsjedanje" trajalo barem godinu dana. Što je još neobičnije, niti jedan od tri Velmina psa nije nanjušio niti lajao zbog uljeza.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.